medyauzmani.com
Petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara çıkması bekleniyor. – Özgün Fikirler

Petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara çıkması bekleniyor.


Malezya merkezli petrol ve gaz piyasası istihbarat platformu Oil Industry Insight’ın kurucusu Al-Ahdal Hussain, Rusya’nın petrol ve gaz arzına alternatif bulmanın kısa sürede çözülebilecek bir sorun olmadığını söyledi.

AB’nin Rus petrolüne yönelik ambargosunun küresel petrol arzı görünümünde ciddi değişikliklere yol açacağını ifade eden Hussain, “Gelebilecek tüm risklere göz yumduklarını ve bu yaptırımı uygulama riskini göze aldıklarını varsayarsak, AB Afrika, Orta Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri’ne doğru ilerleyin.” Amerika Birleşik Devletleri, Rus petrolünün yerini alabilmek için. Bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Bu, en çok Çin ve Asya ülkelerine fayda sağlayacak çünkü Rusya bu ülkelere fiyat indirimi yapacak. petrol arzının devam etmesini sağlamak için. Fiyatlar savaş bitene kadar yüksek kalacak. Rus petrol ambargosu uygulanırsa varil başına 150 dolar görebiliriz.”

“Arzda daralma fiyatlar üzerindeki baskıyı artırıyor”

Uluslararası petrol ekonomisti Mamdouh Salameh ise Ukrayna krizi başlamadan önce yükselmeye başlayan petrol fiyatlarının 2014’teki en düşük seviyelerinden sonra en tehlikeli yükselişini gösterdiğini söyledi.

Salameh, Brent tipi ham petrolün varil fiyatının 2021 Ocak ayında yükselmeye başladığını ve yılı 95 dolardan kapattığını belirten bilgisinde, Ocak 2022’de fiyatların 100 doları bulduğunu söyledi.

Salama, savaşın başlamasıyla varil başına 25 ila 30 dolar arasında yükselen petrol fiyatlarının, piyasa dinamiklerine göre çalışarak yükselişi yavaşlatmaya başladığını anlattı.

Son gelişmelerin petrol fiyatlarının şu anki 115 dolar seviyesinden daha da yukarılara çıkacağını gösterdiğine işaret eden Prof. Ülkelerin arz yönlü daralması söz konusu, bunun üzerindeki baskı daha da artıyor. Avrupa Birliği Rusya’dan ithal edilen petrole yaptırım uygularsa Brent petrolün varil fiyatı 140 doları bulabilir” dedi.

Gerilimin devam etmesini bekliyorum” dedi.

Columbia Üniversitesi Küresel Enerji Politikası Merkezi’nde kıdemli araştırma görevlisi Christophe Roll, petrol fiyatlarının kısa vadede yükseliş trendine girdiğini ve son aylardaki yüksek oynaklığa rağmen fiyatların 110 dolardan işlem gördüğünü belirtti.

Roll, içinde bulunduğumuz dönemin Çin de dahil olmak üzere küresel ekonomik aktivitede yavaşlama korkusu ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik petrol yaptırımlarını genişletme beklentisiyle geçtiğini belirtti. Bu volatilitenin devam etmesini bekliyorum. Ürün tarafında global bir uyumsuzluk var. Benzin fiyatları, özellikle motorin, ham petrol fiyatlarından daha fazla yükseldi. Bu da gözden kaçan önemli bir konu” değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: İTO Haber
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın