medyauzmani.com
Perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde güven endeksi Temmuz’da bir önceki aya göre arttı – Özgün Fikirler

Perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde güven endeksi Temmuz’da bir önceki aya göre arttı

Temmuz ayında mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi bir önceki aya göre. Hizmetler sektöründe yüzde 20,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 9,6 ve inşaat sektöründe yüzde 11,6 arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven göstergeleri, Temmuz 2020

Mevsim etkilerinden arındırılmış sektör güven endeksleri, alt göstergeler ve değişim oranları, Temmuz 2020

Hizmet sektörü güven endeksi 66,7 oldu

Haziran’da 55,5 olan mevsimsellikten arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Temmuz’da %20,2 artarak %66,7’ye yükseldi. Bir önceki aya göre hizmet sektörü iş durumu alt endeksi son üç ayda %42,5 artarak 54,5 oldu. Son üç ayda hizmetlere talep alt endeksi %36,5 artarak 55,2 oldu. Önümüzdeki üç aya ilişkin hizmet talep endeksi %2,9 artarak 90,3 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven ve trend göstergeleri, Temmuz 2020

Perakende Ticaret Güven Endeksi 94,6 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Temmuz’da %9,6 artarak 94,6’ya yükseldi. Perakende ticaret sektörü ciro satışları alt endeksi son üç ayda bir önceki aya göre %43,1 artarak 69,6 oldu. Mevcut envanter düzeyi alt endeksi %2,9 düşerek 110,4 oldu. Önümüzdeki üç aydaki iş ciro beklentileri alt endeksi %7,3 artarak 103,9 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret duyarlılığı ve trend göstergeleri, Temmuz 2020

İnşaat sektörü güven endeksi 87,0 oldu

Bir önceki ay 78,0 olan mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat güven endeksi Temmuz’da %11,6 artarak 87,0 oldu. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre kayıtlı siparişler alt endeksinin mevcut seviyesi %25,0 artarak 73,9 oldu. Önümüzdeki üç aya ilişkin çalışan beklentileri alt endeksinde yer alan toplam çalışan sayısı %3,4 artarak 100,0 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü trend ve güven göstergeleri, Temmuz 2020

İnşaat sektöründe Temmuz ayında firmaların %36,9’u faaliyetlerini sınırlayan bir faktör olmadığını belirtirken, %63,1’i faaliyetlerini sınırlayan en az bir ana faktör olduğunu belirtti. İnşaat sektöründe faaliyetleri sınırlayan temel unsurlardan biri; “Finansman sorunları” Haziran’da %36,8, Temmuz’da %38,2, “talep yetersizliği” Haziran’da %34,5, Temmuz’da %31,9 ve “diğer faktörler” Haziran’da %32,8 olurken, Temmuz’da %32,8 oldu. 19.9’du.

Bir sonraki bültenin yayın tarihi 25 Ağustos 2020’dir.
___________________________________________________________________________________

Açıklamalar

Sektörel güven endeksleri 0-200 aralığında değerler alabilmektedir Endeksin 100’den büyük olması sektörün içinde bulunulan ve gelecek dönemler için iyimserliğini, 100’ün altında olması ise sektörün iyimserliğini göstermektedir. karamsarlık.

Kaynak: TÜİK
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın