medyauzmani.com
Pandemi nedeniyle ödenmeyen huzur hakkı ödemeleri bordroda bildirilmeli mi? – Özgün Fikirler

Pandemi nedeniyle ödenmeyen huzur hakkı ödemeleri bordroda bildirilmeli mi?

Mütevelli Heyeti’ne toplantı başında (her ay düzenli olarak) huzur hakkı öderiz. Pandemi süreci nedeniyle gerçekleşmeyen toplantılar için ödeme yapılamadığı için bordrolama süreci nasıl olmalıdır?

Huzur hakkı ödendiği takdirde gelir vergisi kesintisi yapılır. Ödeme yapılmaması durumunda gelir vergisi kesintisi yapılamaz.

Franchise ücretini biz ödeyeceğiz. Brüt ücretten gelir vergisi ve pul kesilir mi?

Katılım hakkı ücret olarak hesaplanır ve Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 394 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 61. ve 94. maddeleri ile 94. maddesine göre stopaja tabidir. Ödenen huzur hakkı asgari geçim indirimi nedeniyle maaş bordrosunda ve kanuni defterlere işlenen, ödemenin işyeri denetçileri tarafından işyeri defter ve belgelerinde yapılan incelemelerde tespit edilmesi halinde, ödenecek kişinin öncelikle sigortalılık durumu ödemenin kime yapıldığı kontrol edilmeli ve buna göre sigorta primi dikkate alınmalıdır. Ve kazanca konu olup olmadığının tespit edilmesi gerekir, ancak her halükarda açığın varlığı kabul edilir, çünkü huzur hakkı kanuni deftere ve maaş cetveline işlenir ve (4) ve () bentleri 5) 102 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci fıkrası. Para cezası teklif edilmemeli ve buna göre uygulanmamalıdır. Huzur hakkı ödenen kişilerin sigorta primine tabi olup olmadığı şirketteki konumu ve şirket türüne göre belirlenir.

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri yönetim kurulu üyesi oldukları şirkette 5510 sayılı Kanunun 4-1/a maddesi kapsamında yani istihdam esasına göre çalışıyorlarsa Bu kişilere ödenen huzur hakkı sigorta primine tabidir. Yönetim kurulu üyeleri 5510 sayılı Kanunun 4-1/b maddesi kapsamında iseler, yani tahvillerin üyesi iseler, ödenen huzur haklarına sigorta primlerinin ödenmesine gerek yoktur. bu kişilere


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Katılım hakkı sigorta primine tabi midir?

SGK primlerini huzur hakkımızdan düşelim mi?

Anonim şirket, ortağın başka bir iş yerinde 4/sigortalı olduğunu görse, ortağın huzuru…

Şirket ortağı ve yabancı uyruklu genel müdüre ödenecek huzur hakkı veya ücretlerinin vergilendirilmesi

Huzur hakkı ödeme kararı kayda tabi midir?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın