medyauzmani.com
Pakistan Başbakanı Şerif’ten İmran Khan’a cevap! istifa! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İmran Khan’a cevap! istifa! – Fikirler – Fikirler

Ulusal haberlere göre, Başbakan Şerif Lahor’da bir basın toplantısı düzenledi.

Şerif, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial’dan Khan’a yönelik saldırıyı araştırmak için bir yargı komitesi kurmasını istedi.

‘Onaylanırsa istifa ederim’

Şerif, organizasyonun ülkeye ve millete faydalı olacağını belirterek, şunları kaydetti: “İmran Han beni, İçişleri Bakanı’nı ve orduyu suçladı. Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa ederim.” dedi.

‘BELLİ OLACAK, BU KOLTUKTA OLMAYACAĞIM’

Sharif Khan’dan kendisinin, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faysal Nasir’in olaya karıştığına dair ifade vermesini istedi. “Imran Khan bu saldırıyı benim başlattığıma dair kanıt gösterirse, bu koltukta devam etmeye hakkım yok.” dedi.

Khan’ın sahte ve ucuz planlarla ülkeyi mahvettiğini belirten Sharif, PTI liderinin hükümete karşı da kötü bir hikaye yarattığını söyledi.

PENCEP HÜKÜMETİNE İSTİHDAM

Pencap hükümetinin İmran Han’ın partisine ait olduğunu belirten Şerif, komplo meselesinin Pencap hükümetine de sorulması gerektiğini söyledi.

Şerif ayrıca Pencap yönetimi hakkında, polisin 3 Kasım saldırısı için bile bir FIR (İlk Bilgi Raporu) dosyalamadığını söyledi.

Kurbanın Pakistan’da bir suç işlediğine dair şikayeti üzerine polis tarafından yazılan belgeye FIR denir.

İMRAN KHAN’IN HÜKÜMETİ DÜŞTÜ

Pakistan’da Imran Khan’ın hükümeti 10 Nisan’da parlamentoda yapılan güven oylamasında 174 “hayır” oyu ile düştü.

Üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan’da parlamentoda yapılan seçimde 174 oyla halkın çoğunluğunun desteğiyle başbakan seçildi.

HAN ÇALIŞIYOR

Khan, koalisyon hükümeti erken seçim ilan etmediği için 28 Ekim’de Lahor’dan İslamabad’a yürüyüşe başladı.

Khan, 3 Kasım’da Wazirabad’da grubuna ateş açılması sonucu iki bacağından yaralandı. Silahlı saldırı sırasında Han’ın ayağına 4 kurşun isabet etti. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 13 kişi de yaralandı.

HAN HÜKÜMLERİ 3 İSİM

PTI lideri Khan, dün Lahor’da tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vezirabad’a gittiği gün kendisine suikast girişimi olduğu bilgisini aldığını belirterek, “Başbakan. Şahbaz. Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faysal Nasir’in bir planı olduğunu duydum.” demişti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın