medyauzmani.com
Özel şirketler tarafından bayilere kredi kartı ile yapılan ödemelerin muhasebe kaydı – Özgün Fikirler

Özel şirketler tarafından bayilere kredi kartı ile yapılan ödemelerin muhasebe kaydı


Özel şirketler satıcılara olan borçlarını kredi kartları ile öderler. Bu kredi kartıyla ödeme yaparken hangi hesabı kullanmak en iyisidir?

Şahıs Şirketi’nin KK kullanabilmesi için ticari kredi kartı alması gerekir.

________________ / ________________

102

309

________________ / ________________

hesaplar kullanılır.


Merhaba, firmada kullanılan kredi kartı (firma kredi kartı) ile yapılan alışverişleri (mal alımı olmayan) 323 hesaptan takip ediyorum. 309 veya 329 hesaptan bahsediliyor. hangisi daha uygunsa.

309 Hesap kullanımda.


Firmanın kredi kartı harcamaları hangi hesapta izlenmektedir? Faturasız ekstredeki işlemler için ne gibi işlemler yapabiliriz?

Kredi kartı ile yapılan harcamalar bankadan kredi olarak işlenmektedir.

Bu giderler 309 hesapta veya 300 hesapta alt hesaplarda kullanılabilir.

Fatura içermeyen giderler kayıtlara gider olarak kaydedilmez.

3. Kısa vadeli yükümlülükler

Kısa vadeli yükümlülükler, dönen varlıkların tahsisinde kullanılan usule göre azami bir yıllık süre veya işletmenin normal faaliyet dönemi sonunda ödenecek yükümlülükleri içerir.

Kısa vadeli yükümlülükler, finansal borçlar, ticari borçlar, diğer alacaklılar, alınan avanslar, ödenecek vergi ve diğer yükümlülükler, borç ve gider karşılıkları, gelecek aylara ait gelir ve gider tahakkukları ve diğer kısa vadeli yükümlülükler olarak ayrılmaktadır.

30. Mali Yükümlülükler

Kredi kuruluşlarının kısa vadeli borçlarını, kısa vadeli fonlar ve sermaye piyasası araçlarıyla kullandırılan kredileri, vadesine bir yıldan kısa vadeli uzun vadeli finansal borçların anapara ve faiz ödemelerini kapsar.

300. Banka kredileri

Bu hesap, bankalardan ve diğer finansal kuruluşlardan sağlanan kısa vadeli kredilere ilişkin tutarların yer aldığı hesap unsurudur.

süreçler:

Alınan kısa vadeli krediler bu hesaba alacak kaydedilir, ödenirse borç kaydedilir.

301.

302.

303 – Uzun vadeli krediler için anapara taksitleri ve faizleri

Uzun vadeli krediler, vadesine bir yıldan fazla kalanlar, vadesi bir yıldan az olanlar ve vadesi gelmiş ancak henüz ödenmemiş faizler için bilanço tarihinden itibaren bir yıl içinde ödenecek anapara taksitlerini kapsar.

süreçler:

İşletmenin uzun vadeli borçlarından bilanço tarihini takip eden yıl içinde ödenecek taksitler ve faizler bu hesaba alacak kaydedilir, ödenmesi durumunda borç kaydedilir.

304. Anapara ve faiz borçlanma senetleri

Bilanço tarihinden itibaren bir yıl içinde anapara borç ödemelerinin yapıldığı ve borçların tahakkuk etmiş ancak ödenmemiş faizlerinin takip edildiği hesaptır.

süreçler:

Söz konusu bononun anapara borcu ile taksitleri ve faizi bu hesaba alacak, ödenmesi halinde borç yazılacaktır.

305. İhraç edilen tahvil ve bonolar

Kısa vadeli fonlar karşılığında kullandırılan fonlar ile bu hesapta işlem gören finansman bonoları, banknotlar gibi sermaye piyasası araçları izlenir.

süreçler:

Bu hesapta belirtilen menkul kıymetler ihraç edildiğinde, bu hesap nominal değerine eklenir ve ilgili hesaplardan borç kaydedilir. Ödenirse, hesap borçlandırılır.

306. İhraç edilen diğer menkul kıymetler

İhraç edilen kambiyo senetleri ve senetlerde yer alamayan diğer menkul kıymetlerin izlendiği hesaptır.

süreçler:

Yukarıda belirtilenler dışında ihraç edilen menkul kıymetler bu hesaba alacak kaydedilir ve ilgili hesaplardan nominal değerlerinden borç kaydedilir. Ödenirse mahsup edilir.

307.

308 – Menkul Kıymet İhracı Farkı (-)

Nominal değerinin altında ihraç edilen tahvil, senet vb. Diğer menkul kıymetlerin nominal değeri ile satış fiyatı arasındaki farkın bir sonraki döneme ait kısmı bu hesaplamada izlenir.

süreçler:

Nominal değerinin altında ihraç edilen bono, senet vb. Diğer menkul kıymetlerin gelecek dönem itibari değeri ile satış fiyatı arasındaki farklar ile “408. Menkul Kıymet İhraç Farkları Hesabından bu hesabın borcuna aktarılan tutarlar, tahvilin vadesine paralel olarak itfa edilmesi şartıyla hesaplanmaktadır. bağ, “66. Finansman Giderleri grubundaki hesaplar bu hesaba eklenir.

309. Diğer finansal borçlar

Yukarıda belirtilen hesap kalemlerinden herhangi birine dahil olmayan mali borçların izlendiği hesaptır.

süreçler:

Bu hesap için; Borç doğarsa alacak, ödenirse borç yazılır.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın