medyauzmani.com
Oteller satın aldıkları sabit ürünleri doğrudan gider olarak düşebilir mi? – Özgün Fikirler

Oteller satın aldıkları sabit ürünleri doğrudan gider olarak düşebilir mi?

Otel işletmelerinde örneğin televizyon, mobilya, beyaz eşya vb. eşyalar odalara taşınır. 255 hesaptaki materyali takip ediyor muyuz? İstisna bir durum var mı ve 740 hesap üzerinden direkt olarak takip edilebilir mi?

Bunu 255 hesap takip ediyor. Özel bir durum istisna değildir. 740 hesabı gider hesabıdır. Bu bir ATIC hesabı değildir.

Mühendislik firması için zaruri bir kalem olan binek otomobil satışında, sözleşmenin ana konusu araç alıp satabileceğini belirtiyorsa, alım satım farkı için özel bir dayanak olur mu? Yoksa tüm satış %1 KDV mi?

Vergi mükellefi olmayan kişiler tarafından satın alınan binek otomobillerin ikinci el bayiler tarafından satışında özel bir vergi kuralı uygulanmaktadır.

Aktif olarak kayıtlı araçlar için geçerli değildir.

Satışın tamamı üzerinden %1 KDV alınır.

Ana sözleşmede araç alım satımı maddesi yazılı ise yukarıdaki şartlarda özel temel hesaplama yapılabilir.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Muhasebe ekstreleri sistemimde gider olarak yazılabilecek kombinasyonların limiti nedir?

Sabit kıymet satışları KDV beyannamesinin hangi satırında gösterilir?

Ekipman satışındaki kayıp yasal olarak kabul edilemez bir gider midir?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın