medyauzmani.com
OECD bölgesinde reel GSYİH 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 1,8 düştü – Özgün Fikirler

OECD bölgesinde reel GSYİH 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 1,8 düştü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan verilere göre, dünya çapında COVID-19 önlemlerinin kabul edilmesinin ardından OECD bölgesindeki reel GSYİH 2020’nin ilk çeyreğinde %1,8 düştü. Geçici tahminlere göre, mali krizin zirvesinde olan 2009’un ilk çeyreğindeki %2,3’lük daralmadan bu yana en büyük düşüş oldu.

Yedi büyük ülke arasında GSYİH en çok karantina önlemlerinin en katı ve en eski olduğu Fransa ve İtalya’da azaldı (önceki çeyrekte -%0,1 ve negatif %0,3’e kıyasla sırasıyla eksi %5,8 ve eksi %0,3) ). 4.7).

GSYİH ayrıca Kanada, Almanya ve Birleşik Krallık’ta da keskin bir şekilde düştü (önceki çeyrekte sırasıyla %0,1, eksi %0,1 ve %0,0’a kıyasla eksi %2,6, eksi %2,2).

Birçok eyaletin Mart ayı sonlarında “karantina” önlemleri aldığı ABD’de, GSYİH’daki daralma daha az belirgindi (önceki çeyrekte %0,5’e kıyasla eksi %1,2).

Sınırlama önlemlerinin daha az sıkı olduğu Japonya’da, gayri safi yurt içi hasıla, 2020’nin ilk çeyreğindeki -%0,9’a kıyasla bir önceki çeyrekte -%1,9 küçüldü.

Euro bölgesinde ve Avrupa Birliği’nde GSYİH, bir önceki çeyrekteki %0,1 ve %0,2’lik büyümeye kıyasla sırasıyla %3,8 ve -%3,3 daraldı.

OECD bölgesindeki yıllık GSYİH büyümesi bir önceki çeyrekteki %1,6’dan 2020’nin ilk çeyreğinde %0,8’e geriledi. En büyük yedi ekonomi arasında en yüksek yıllık büyüme oranına (%0,3) Amerika Birleşik Devletleri sahipken, en büyük ülke Fransa’ya sahip oldu. yıllık düşüş (eksi %5,4).


Kaynak: Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) / Bağlantı: http://www.oecd.org/sdd/na/gdp-growth-first-quart-2020-oecd.htm
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın