medyauzmani.com
Ocak-Eylül 2020 döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,8 arttı. – Özgün Fikirler

Ocak-Eylül 2020 döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,8 arttı.

Ocak-Eylül 2020 döneminde limanlarımızda elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı dönemine göre %2,8 artarak 367 milyon 642 bin 663 tona ulaştı.

Türkiye’nin zengin deniz potansiyelinden yararlanmak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar her dönem artarak devam ediyor. Pandemi nedeniyle dünya çapında deniz taşımacılığı ve ticareti çok önemli hale gelirken ekonomik, sosyal ve lojistik sorunlar baş gösterirken Türkiye, ulusal kalkınma hamlesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Lojistik Master Planı doğrultusunda büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Türkiye, pandemi döneminde attığı doğru adımlarla deniz ticaretinde çok önemli bir avantaj sağladı.

Pandemi sürecinde denizcilerin, gemilerin, denizcilik şirketlerinin sertifika sürelerinin uzatılması, gemilerin muayene sürelerinin uzatılması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın pandemi sürecinde aldığı önlemler, Türkiye’ye deniz ticaretinde ve devamlılığında büyük avantaj sağladı. Salgın sürecinde hayati önem taşıyanlar. Dış ticarette artış eğilimine giren Türkiye’de 2020 yılı Eylül ayında limanlarda gerçekleştirilen ihracat amaçlı yükleme miktarı geçen yılın aynı ayına göre %13,6 artarak 12 milyon 151 bin 593 ton olarak gerçekleşti. İthalat amaçlı boşaltılan miktar ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 19 milyon 25 bin 862 ton oldu. 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde dış ticaret amaçlı denizyolu taşımacılığında elleçlenen toplam eşya miktarı geçen yılın aynı dönemine göre %4 artarak 270 milyon 571 bin 661 ton olarak gerçekleşti.

İhracatta İtalya, ithalatta Rusya

Avrupa ile ihracat ve ithalatının çoğunu deniz yoluyla gerçekleştiren Türkiye, 2020 Eylül ayında ihracatta en fazla kargo elleçlemesini İtalya’ya gerçekleştirdi. Eylül ayında İtalya’ya 1 milyon 91 bin 268 ton mal elleçledi. İthalatta ilk sırayı Rusya aldı. 2020 yılı Eylül ayında deniz yoluyla yapılan ithalatta en fazla mal cirosu 5 milyon 219 bin 694 ton ile Rusya’dan yapılan taşımalarda gerçekleşti.

Öte yandan, Eylül ayında dış ticarette en çok ticareti yapılan mal türü 2 milyon 389 bin 597 ton ile ham petrol olurken, deniz yoluyla en çok ihraç edilen mal türü ise 982 ton ile klinker oldu. bin 260 ton.

2020 yılı Ocak-Eylül döneminde Türk bayraklı gemilerle taşınan yük miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %27,2 artarak 2 milyon 762 bin 185 tona ulaştı. Yabancı bayraklı gemilerle taşınan yük miktarı, 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,3 artarak 28 milyon 415 bin 270 tona ulaştı.


Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın