medyauzmani.com
Not: Bu Altcoinler, FTX’te Premium’da Ticaret Yapıyor! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Not: Bu Altcoinler, FTX’te Premium’da Ticaret Yapıyor! – Fikirler – Fikirler

Popüler altcoinler, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL), Binance ve diğer platformlara kıyasla FTX’te daha yüksek bir fiyata işlem görüyor. Dış pazarın oynaklığı birçok kişinin bunu görmesine neden oldu. İşte daha fazlası…

Popüler altcoinler, FTX’te yüksek fiyatlarla el değiştiriyor

Verilere göre, yazının yazıldığı sırada Ethereum, Binance’e kıyasla FTX’te 52 $ daha fazla el değiştiriyor. Yani yüzde 4,5 oranında satıyor. Bu arada SOL, 2 dolarlık bir fiyatla işlem görüyor, yani 11. Benzer miktarlar, BTC ve ETH’ye bağlı FTX tabanlı kalıcı vadeli işlem sözleşmelerinde görülüyor.

Matrixport’taki araştırma ve strateji direktörü Markus Thielen’e göre, müşterilerin kripto ve fiat paraya doğrudan erişiminin engellenmesinin ardından para ve sabit paralardan büyük kripto para birimlerine geçişi açıklayan ve iflas olasılığını gösteren FTX tüccarlarından talep geliyor. Thielen şu ifadeyi kullandı:

FTX fiyatları diğer borsalarla uyumlu olmasa da, geleneksel yatırım stratejileri her zaman varlık sahiplerini nakit sahiplerine tercih eder. Çünkü mallar kullanıcılara verilir. Karışık veya değil. Bu nedenle, FTX’ten geri çekilemeyecek varlıkları olan kullanıcılar, adlarının varlığa atanması gerektiği için bir ‘kurtarma fiyatı’ alma umuduyla daha büyük tokenlere yatırım yapabilir. ETH’nin primle işlem görmesinin nedeni budur.

Bu, kullanıcıların nakit veya nakit eşdeğerleri yerine kripto para birimleri varsa kar elde edebilecekleri anlamına gelir. Bu, FTX tüccarlarının para birimini elinde tutmasına neden olarak daha yüksek döviz kurlarına neden oluyor.

FTX’in sorunları devam ediyor

kriptokoin.com Bahsettiğimiz gibi, FTX’in sorunları bu hafta başlarında, FTX’in kardeş şirketi Alameda’nın bilançosunda çok sayıda geçersiz FTT jetonu bulunduğuna dair bir rapora yanıt olarak Binance FTX jetonunu (FTT) iptal etmek için harekete geçtiğinde başladı. Salı günü Binance, FTX’i kurtarmayı teklif etti. Ancak Çarşamba günü geç saatlerde anlaşma sona erdi. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried yatırımcılara nakit enjeksiyonu olmadan şirketin borcunu ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Bazı gözlemcilere göre, FTX’in kalıcı piyasalardaki fiyatı, müşterilerin borsadan “üretim maliyetlerini kaldırmasından” kaynaklanmaktadır. Kullanıcıların FTX üzerinden ETH, SOL sözleşmeleri satın alarak türevler veya kağıt kesintiler oluşturduğu bildirildi. Daha sonra Binance’de aynı miktarı satarak veya azaltarak piyasada tarafsız bir pozisyon oluşturdukları kabul edilir. Bu sayede kullanıcılar özellikle kağıt üzerinde paralarını alıyorlar. Uzun vadeli amortismanlara karşı korunurlar.

Uzman ayrıca şunları söyledi: “Sentetik para çekme oyunu”

Decentral Park Capital portföy yöneticisi Lewis Harland, “Bu bir eleme oyunu” dedi. Muhtemelen, FTX düşerse, piyasalar düşer. FTX para birimi kârlı olmasa bile, kullanıcılara FTX dışındaki kısa vadeli işlemler için ödeme yapılır. Terra’nın bu yılın başlarındaki çalkantısını öngören kripto hedge fonu Galois Capital, bir dizi tweet’te benzer duyguları dile getirdi. “Satın almama söz konusu olduğunda, FTX’teki kayıp çok önemli değil. Çünkü paranızı çekemezsiniz, ancak Binance’de birkaç yerde kazanırsınız” dedi.

Buradaki fikir, FTX’in tersine dönmesinin piyasada başka bir panik satışını tetikleyebileceğidir. Ancak bu iki durum kesin değildir. Binance kurtarma paketinden ayrıldıktan sonra, yatırımcılar iflas ödemek zorunda kalabilir. İflas onaylandıktan sonra, piyasalar sıçrayabilir ve FTX dışında açılan kısa pozisyonlarda kayıplara neden olabilir.

Galois Capital’e göre strateji, hem iyi hem de kötü durumlarda genellikle başarısız olan SOL gibi bir marka için uygun görünüyor. Ayrıca, yüksek oynaklık nedeniyle bir tüccar her iki borsada da tasfiye edilebilir. Kırılmalar, piyasa yükseliş/düşüş pozisyonu ile çatıştığında meydana gelir ve bu da marj üzerinde baskıya neden olur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın