medyauzmani.com
Nisan ayında elektrik elektronik sektörü ihracatı 1,4 milyar dolar oldu – Özgün Fikirler

Nisan ayında elektrik elektronik sektörü ihracatı 1,4 milyar dolar oldu


Elektrik elektronik sektörünün ihracatı Nisan ayında 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 401 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) verilerine göre geçen yılın nisan ayında 1 milyar 251 milyon dolar olan elektrik elektronik sektörünün ihracatı, 2022 yılının aynı döneminde 1 milyar 401 milyon dolara yükseldi. .

Sektör ihracatının ülke bazında dağılımına bakıldığında, nisan ayında en fazla ihracat 141,8 milyon dolarla İngiltere’ye yapıldı. Onu 140,2 milyon dolarla Almanya, 83,8 milyon dolarla Fransa ve 66,1 milyon dolarla İtalya izledi.

İran’a yapılan elektrik elektroniği ihracatının Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 195,5 artarak 33,6 milyon $ olarak gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Elektrik ve elektronik ihracatının arttığı ülkeler arasında ilk sırayı %102,1 ve 35,3 milyon $ ile Bulgaristan, %55,6 ve 50 milyon $ ile İsrail ve %41,3 ve 26 milyon $ ile Yunanistan aldı.

Ortadoğu ülkelerine elektrik ve elektronik ihracatını yüzde 48 artırmak

Elektrik elektronik sektörünün ülke grupları bazında en çok ihracat yaptığı bölge ise Avrupa Birliği ülkeleri oldu. 2021 yılı Nisan ayında Avrupa Birliği ülkelerine 577,4 milyon dolar ihracat yapan sektör, bu yılın aynı döneminde bölgeye %12,1 artışla 647,2 milyon dolar ihracat yaptı.

Avrupa Birliği ülkeleri 191,9 milyon dolarlık ihracatla diğer Avrupa ülkelerinin ardından ikinci sırada yer aldı. Orta Doğu ülkelerine yapılan elektrik ve elektronik ihracatının ise %48,3 artarak 182,7 milyon $’a ulaşması dikkat çekiyor. Sektörün Afrika ülkelerine ihracatı ise %10,7 artarak 125,5 milyon $’a ulaştı.

İller bazında sektör ihracat rakamlarına bakıldığında, Nisan ayında en fazla ihracat yapılan il 671,8 milyon dolarla İstanbul oldu. Söz konusu dönemde İstanbul’un elektrik elektronik sektöründeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 arttı.

Elektrik ve elektronik ihracatında onu 217,8 milyon dolarla Manisa, 92,4 milyon dolarla İzmir ve 76,6 milyon dolarla Denizli izledi.


Kaynak: İTO Haber
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın