medyauzmani.com
New York’ta Müslümanlar toplandı… Türk Hava Yolları yardımları ücretsiz taşıyacak – Özgün Fikirler

New York’ta Müslümanlar toplandı… Türk Hava Yolları yardımları ücretsiz taşıyacak

ABD’de selden etkilenen milyonlarca Pakistanlı için New York Polis Teşkilatı (NYPD) Müslüman Polis Derneği üyelerinin topladığı yardımın ilk bölümü Türk Hava Yolları’nın (THY) bagajına verildi.

Pakistan’da ağustos ayında meydana gelen selden etkilenenler için örgüt mensuplarının topladığı kıyafet ve temizlik malzemeleri, New York John F. Kennedy (JFK) Uluslararası Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’nın bagaj görevlilerine verildi.

Teslimat sırasında Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Pakistan’ın New York Başkonsolosu Ayesha Ali ve Pakistan doğumlu New York Belediye Başkanı Ahsan Chughtai ve New York Belediye Savunucusu Kashif Hussain de hazır bulundu.

Pakistan’ın New York Büyükelçisi Ali, sel felaketinde 1700’den fazla Pakistanlının hayatını kaybettiğini ve 33 milyon insanın afetten etkilendiğini belirterek, New York’un ülkelerine yardım etmesi gerektiğini dile getirdi.

Ali, “Pakistan’a sel yardım malzemelerinin gönderilmesine aracılık eden arkadaşım ve yakın dostum Türkiye Başkonsolosu’na çok minnettarım. Pakistan” dedi.

Türkiye’nin New York Büyükelçisi Özgür de Türkiye ve THY’nin her türlü sıkıntıda “kardeş ülkemiz Pakistan’a yardım elini uzattığını” hatırlatarak, sel felaketini duyduktan sonra üzüntülerini dile getirdi.

Başkonsolos Özgür, “Geçmişten beri işbirliği içinde olduğumuz NYPD Müslüman Polisler Derneği’nin topladığı yardım malzemelerini Salı günü Pakistan’ın Karaçi kentinde Türk Hava Yolları’nın kargosu ile teslim edeceğiz” dedi. dedi.

– DESTEK DEVAM EDİYOR

NYPD Müslüman Polis Derneği Başkanı Adeel Rana, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde milyonlarca kişinin evinin sular altında kaldığını ve her türlü yardıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını ve yapacaklarını söyledi. devam et. ilk sevkiyattan sonra New York’tan yardım gönderiyor.

Rana, yardım malzemelerinin Pakistan’a ücretsiz teslimatına aracılık eden Başkonsolos Özgür ve THY’ye de özel teşekkürlerini iletti.

NYPD Müslüman Polis Derneği Başkan Yardımcısı Ali Hammutoğlu, New York’ta üç farklı yerde bağış merkezleri kurduklarını, beklenenden daha kısa sürede daha fazla malzeme toplandığını söyledi.

Örgütün tek Türk yetkilisi olan Hammutoğlu, bir sonraki sevkiyatta Pakistan’daki faciada yaralananlara ilk yardımda kullanılmak üzere 20 ton tıbbi malzeme gönderileceğini duyurdu.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın