medyauzmani.com
Nedenleri ve tedavisi – Fikirler – Özgün Fikirler

Nedenleri ve tedavisi – Fikirler

göbek deliği kanamasının nedenleri

1) Omfalit

Göbek deliği nemli, sıcak ve karanlık bir yer olduğu için bakteri ve mantarların çoğalması için mükemmel bir yerdir. Bu nedenle hijyen eksikliği, aşırı terleme gibi nedenlerle göbek deliği iltihabı oluşabilir.

Omfalitin ilk belirtileri ciltte renk değişikliği ve şişliktir. Daha sonra göbek deliğinden kan ve iltihap gelebilir. Kanama çok az olabileceği gibi aşırı da olabilir.

Göbek deliğinden kanama genellikle bir enfeksiyonun sonucudur. Kapsamlı bilgi için: Omfalit

2) iyi huylu kist

Göbek deliğinin etrafındaki iyi huylu bir kist kanamaya neden olabilir. Kaşıma veya diğer fiziksel temasın bir sonucu olarak, kist enfekte olur, kan ve iltihap salar. Ama bu endişelenecek bir şey değil.

3) Oracus fırçaları

Doğmamış fetüs, mesaneyi göbek kordonuna bağlayan bir kese içerir. Ancak doğumda bu kese tamamen kapalıdır. Ancak nadir durumlarda kist kapanmaz ve daha sonra şişebilir veya açıldığında kist oluşabilir. Bu kist göbek deliğinde kanamaya neden olabilir.

Genellikle yeni doğan bebeklerde görülen bu durum erişkinlerde nadiren görülür.

göbek kanaması tedavisi

antibiyotikler
Enfeksiyonun ilk aşamalarında antibiyotikli kremler sorunu gidermek için yeterli olacaktır. Birkaç gün içerisinde iltihap tamamen ortadan kalkar ve kanama sorunu tamamen ortadan kalkar.

Ancak iltihap geliştiği durumlarda ağızdan antibiyotik kullanımı gerekebilir. İltihaplı iyi huylu kistlere de antibiyotik tedavisi uygulanır.

Temizlik
Enflamasyonun daha fazla yayılmaması için kişisel hijyene dikkat etmek çok önemlidir. Göbek deliğinizi ara sıra tuzlu su veya alkolle de temizleyebilirsiniz.

süreçler
Urakus kisti ciddiye alınması ve düzeltilmesi için tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın