medyauzmani.com
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan özel kurslardan kesilecek faturalardaki KDV oranı nedir? – Özgün Fikirler

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan özel kurslardan kesilecek faturalardaki KDV oranı nedir?

Mükellefimiz özel döngü faaliyetleri göstermektedir. (Üniversiteye hazırlık ve ortaöğretime giriş sınavları) 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre Milli Eğitim Bakanlığından izin belgesi bulunmamaktadır. Ruhsatsız faaliyete %8 KDV uygulanıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilmediği takdirde uygulanacak KDV oranı %18’dir.

Tarih : 02/04/2011
Satın almak : B.07.1.GİB.4.06.17.01-KDV-1-2010-14001-07-60
Konular : Mesleki eğitim kursunda sunulan hizmetler için KDV muafiyeti hakkında.

Elgi: …

Kaynakça kaydedilen tutarlılıkta, bölge müdürlüğü ile aranızdaki sözleşme kapsamında müdürlüğünüzde açılan mesleki eğitim kursunda verilen hizmetlerin katma değer vergisinden (KDV) muaf olup olmadığı konusunda görüş istenmektedir.

Katma Değer Vergisi Kanunu

1/1. makalede;

“Ticari, sınai, zirai ve serbest meslek faaliyetleri çerçevesinde Türkiye’de yapılan teslim ve hizmetler KDV’nin konusunu oluşturur.”

  1. Madde 1. “Kültürel ve Eğitim Amaçlı İstisnalar” bölümünde.

Genel bütçe ve bağlı daireler, bölge özel idareleri, belediyeler, köyler ve bunların birlikleri, üniversiteler, sermayesi yenilenebilir kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, kamu teşebbüsü niteliğindeki meslek kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalar, bunların oluşturduğu emekliler kanuni veya şahsiyet sahibi tüzel kişiler, yardım sandıkları, kamu yararına çalışan dernekler, kooperatifler ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan tarım müesseseleri;

bilimi, güzel sanatları ve tarımı yaymak, geliştirmek ve ilerletmek amacıyla bağlantıları ve hizmetleri

Tiyatro, konser salonu, kütüphane, sergi, okuma ve konferans salonları ile spor tesislerinin işletilmesi veya işletilmesi suretiyle yapılan kültür ve eğitim faaliyetlerine ilişkin teslim ve hizmetler KDV’den istisnadır.

Sağlanan dahildir.

Hüküm talep formu ekinde yer alan sözleşmenin VI. maddesinde; Kursa katılacak 50 (elli) kursiyere Yüklenici tarafından çocuk bakımı alanında teorik ve/veya uygulamalı eğitim verileceği belirtilmiştir.

Öte yandan KDV oranları; Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 28. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu’na verilen yetkiye istinaden yayımlanan 13033/2007 sayılı Kararname ile teslimler için %1 ve Liste No’lu hizmetler için verilen hizmetler için %18 olarak belirlenmiştir.

Buna göre, söz konusu kararnamenin ekinde yer alan (II) sayılı Listenin B bölümünün 15. sınıfında 5580 sayılı Üniversiteler, Yüksekokullar ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 2899 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yer almaktadır. 573 Özel Eğitime Dair. “Okul Servisleri Yönetmeliği” kapsamında verilen eğitim-öğretim hizmetleri, “Okul Servisleri Yönetmeliği” kapsamında verilen öğrenci taşıma hizmetleri ve yurtlarda verilen hizmetler “Öğrenci Özel Konaklama Yönetmeliği” hükümlerine tabidir. %8 katma değer vergisi.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın halk eğitim merkezlerinin yasal statüsüne ilişkin görüşü şu şekildedir: “Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yaygın eğitim verildiği ve buna rağmen toplumun bu kurslara büyük ihtiyacı olduğu belirtilmektedir. anılan genel eğitim merkezlerinin müdürlükleri bünyesinde açılan kurslar kendi kurumlarında açılan kurslardaki eğitim hizmetlerinden olup, farklılık olmamakla birlikte bu kurslarda verilen hizmetler Listeye sayılmaz ( 2) Katma Değer Vergisi Oranlarının Belirlenmesi Hakkında 13033/2007 Sayılı Kararnameye ekli.

bu yorumlar içinde. … İl Müdürlüğü ile imzaladığınız protokole göre açtığınız mesleki eğitim kursunda verdiğiniz hizmetler, Kanunun 17/1-a ve 17/1-b maddelerinde belirtilen muafiyet kapsamında değerlendirilemez. Katma Değer Vergisi Kanunu ve genel oranı (%18) oranında katma değer vergisine tabi olacaktır.


Kaynak: ismmmo, GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın