medyauzmani.com
Meslek mensuplarının e-devlet sisteminden çalışma belgesi alması zorunlu mu? – Özgün Fikirler

Meslek mensuplarının e-devlet sisteminden çalışma belgesi alması zorunlu mu?

Mali müşavirler için e-devletten görev belgesi alamıyoruz. İşyeri adres bilgilerine ulaşılamıyor uyarısı veriyor. Bunun nereden geldiğini nasıl bilebiliriz?

Meslek mensuplarının görev belgesine sahip olmalarına gerek yoktur, kimlikleri yeterlidir.

Konuyla ilgili olarak Oda’nın internet sitesinde yer alan aşağıdaki linkte açıklama yapılmıştır.

Sokağa çıkma yasağı süresince kapalı olan iş yeri sahiplerinin 16 günlük sokağa çıkma yasağı süresince işçilerinin ücretlerini ödememe hakları var mı?

7316 kapsamındaysanız destek alabilirsiniz. İfadeniz NUD olmalıdır.

El işçiliği izin atama belgesi 12 Mayıs 2021 saat 24:00’e kadar geçerli olacaktır.

05/07/2021

Bakanlığımız tarafından İşveren ve Çalışanlar için manuel olarak doldurulan Çalışma İzni Görev Belgesi Formunun geçerlilik süresi 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 24.00’e kadar uzatılmıştır.

Genelgede, sokağa çıkma yasağından muaf tutulan iş kolları ve yetkililerinin, tamamen kapalı olduğu süre boyunca üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama olmaması için belirlenerek duyurulduğu belirtildi.

Genelgede, sokağa çıkma yasağı süresince muafiyet kapsamına giren iş kollarında üretim faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak ve muafiyetlerin suistimal edilmesini önlemek amacıyla, sokağa çıkma yasağından muaf işyerlerinde istihdam edilen kişiler için “Çalışma İzin Belgesi” veya doldurulan “Çalışma İzin Belgesi” Çalışan ve işyerindeki yetkili tarafından elle imzalanarak onaylanır. Denetimlerde Çalışma İzin Belgesi Formu alınması ve ibraz zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, tam kapatma sürecinde muaf tutulan sektör çalışanları için elektronik başvuru sistemi üzerinden yaklaşık 9,5 milyon başvurunun tamamlandığı ve gerekçeyle sınırlı olacak şekilde önemli bir çalışma izin belgesi düzenlendiği belirtildi. ve muafiyetin seyri ve zamanı.

Gönderide, Nace kod eşleştirme hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurularak, muafiyet kapsamındaki işyerinde çalışmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izin harç belgesi alamayanlar, geçici erişim hatası gibi durumlar; Ekte yer alan ve işveren ve çalışanın beyanı/taahhüdü ile manuel olarak imzalanan “Çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresinin 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 24.00’e kadar uzatıldığı bildirildi. .


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın