medyauzmani.com
Menopoz Sonrası Cinsel Yaşamda Değişim – Fikirler – Özgün Fikirler

Menopoz Sonrası Cinsel Yaşamda Değişim – Fikirler

Menopoz öncesi cinsel isteği yüksek olan kadınlarda menopozla birlikte bu istek tamamen ortadan kalkabilir. Bu durum kişinin kendisi için çok şaşırtıcı olabilir.

Menopoz hakkında birkaç şey duymuş olabilirsiniz. Menopoz denilince genellikle akla ilk olarak sıcak basması ve terleme gelir.. Ateş basmaları da dizi karakter televizyonlarında çok yaygın bir durumdur. Bununla birlikte, bu durum genellikle bir saniye sıcak basması ve ardından soğuk algınlığı olarak değerlendirilir.

Ancak sözde sıcak basmalar uzun sürmez.

Libido düşmeden çok önce ortaya çıkabilen sıcak basmaları, cinsel yaşamınızı gölgede bırakmaya başlayabilir. Sıcak basmalarının neden olduğu aşırı terleme, fiziksel teması dayanılmaz hale getirebilir.

Menopozdaki kadınlar sıcak basmalarını genellikle bir yelpaze, buz torbası ve izoflavonlarla giderir. Bu sorunu çözdükten sonra cinsel istekte azalma yaşayana kadar cinsel yaşamınızdaki sorunları çözdüğünüzü düşünebilirsiniz.

Ama hiç beklemediğin bir anda, libidon birden bire yok olur. Bu olduğunda, çiftler arasında sıklıkla sorunlar ortaya çıkabilir. Çoğu kadın menopoz döneminde bu sorundan bahsetmese de muzdariptir. Bu nedenle menopozun bu aşamalarını başarıyla atlatmış kadınların hikayelerini dinlemek çok faydalı olacaktır. Başkalarının da sizinle aynı sorunu yaşadığını görmek, kendinizi normal hissetmenizi sağlar.

Libido azalmaya başladıktan sonra seks kadınlar için acı verici olmaya başlayabilir. Menopoz vajinal kuruluk ve vajinal dokunun incelmesine neden olur. Bu iki durum bazı kadınlarda aynı anda ortaya çıkarken, bazılarında ise sadece biri ile karşılaşılabilmektedir.

Bu sorunlarla başa çıkmanın birçok yolu var. Her kadının vücudu farklı olduğu için çözüm kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerde bitkisel yağlar herhangi bir yan etki göstermeden vajinanın yağlanmasını sağlayabilirken, bazı kişiler ise eczane kayganlaştırıcılarını kullanmaktan memnun kalmaktadır. Vajinal kuruluk yaşarken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, sert sabunlardan kaçınmak ve vajinanın pH’ını koruyan özel sabunları tercih etmektir.

Sizin için en uygun yöntemi ancak deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.

eşinizle açık konuşun

  • Yakınlığı geri yüklemek için kullanılabilecek çözümler yalnızca fiziksel sorunlarınızı tedavi edecektir. Aranızdaki bağı yeniden kurmak için açık ve dürüst konuşmalısınız.
  • Eşinizi fiziksel değişiklikleriniz hakkında bilmek, sizi daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır. Yaşadığınız şey tamamen normaldir.
  • Partnerinizle seks hakkında konuşabilmelisiniz. Kendiniz için herhangi bir beklenti belirlememelisiniz. Amacınız yalnızca samimi bir cinsel ilişki yaratmak olmalıdır. Böylece cinsel arzunuz yavaş yavaş gerçekleşecektir.
  • Cinsel yakınlık kurmanın tek yolu cinsel ilişki değildir. Eğer cinsel ilişki size çok acı veriyorsa o zaman cinsel ilişkiyi tamamen kesmek ilişkinizde soğukluğa yol açacaktır.. Sık sık sarılmayı ve öpüşmeyi gününüzün bir parçası yapmalısınız. Bu sayede kendinizi birbirinize yakın hissedecek ve aranızdaki soğukluğun önüne geçmiş olacaksınız.
  • Menopoz, eşinizle olan yakınlığınızın ve sağlıklı bir cinsel yaşamınızın sona ermesi anlamına gelmez. Menopoz sizin için sadece yeni bir başlangıçtır.

Kaynak: www.healthline.com

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın