medyauzmani.com
Matbaa makineleri alım satımı yapan bir firmada gider pusulası ile alınan Ford Ranger için KDV oranı %1 mi yoksa %18 mi olmalı? – Özgün Fikirler

Matbaa makineleri alım satımı yapan bir firmada gider pusulası ile alınan Ford Ranger için KDV oranı %1 mi yoksa %18 mi olmalı?


Matbaa alım-satım işi yapan bir firmada senet ile alınan Ford-Ranger satışında KDV oranı %1 mi yoksa %18 mi olmalı?

İkinci el ticari araç satışlarında uygulanan KDV oranı %18’dir.



Şirket malvarlığına kayıtlı ticari araç şirket ortağına bedelsiz olarak devredilebilir mi?

Serbestçe devredilemez. Önceki fiyat üzerinden fatura düzenlenmesi ve fatura üzerinden %18 KDV hesaplanması gerekmektedir.


Maliye Bakanlığınca re’sen kapatılan ve Ticaret Sicili’nde “kapalı sicil” ibaresi bulunan limited şirket malvarlığında taşıma aracı nasıl satılır? Şirket müdürünün görev süresi 6 ay önce dolmuştur. Noter imzayı dağıtmak istiyor, imza izahnamesindeki süre dolmuş. Böyle bir durumda insan nasıl devam edebilir?

Ticaret Mahkemesi’nin şirket faaliyetlerinin devamına ilişkin karar vermesi. Firma aktif edilmiş ve yetkili kişi seçilmiştir. Gerekli kontroller yapılarak VD aktivitesi aktif hale getirilir. Bürokratik işlemler için VD ve Ticaret Sicilinden bilgi alınız.


25 Kasım 2021 tarihinde basit araç olarak açılışı yapılan taşıma mükellefi, 26.11.2021 tarihinde kamyonet satın aldı. Bu ilgili fatura basit usul esaslarına göre kayıt altına alınmıştır. 01.01.2022 tarihinden itibaren mükellef seçmeli gerçek usule geçmiştir. İlgili mükellefin satın aldığı bu araç için KDV düşebilir miyiz?

Basit usulde sorumluluğa tabi olduğu dönemde alınan kamyona ödenen KDV 2022 yılında mahsup edilmeyecek. 2022’den itibaren tüketim ayrılmıştır.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın