İçindekiler
→Izgara Kuşkonmaz
4 kişilik |
---|
Yarım kilo kuşkonmaz |
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı |
Yarım yemek kaşığı kaba tuz |
Yarım yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber |
- Kuşkonmazın uçlarını kesin. Bunu yapmak için uçları hafifçe bükün ve genişledikleri noktaları kesin. Bu, kuşkonmazın iki ucunu da kıracaktır.
- Kuşkonmazı düz bir tabağa koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Ayrıca tuz ve karabiber ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber kuşkonmazın üzerine iyice dağılana kadar karıştırın.
- Kuşkonmazı eşit şekilde delikli bir fırın tepsisine veya alüminyum folyoya sarın ve orta-yüksek ateşte beş dakika veya kuşkonmazın her iki tarafı da kahverengi olana kadar pişirin.
→kebap
4 kişilik |
---|
Yarım kilo bonfile |
Bir su bardağı kıyılmış soğan |
Yarım su bardağı portakal suyu |
¼ limon suyu |
2 yemek kaşığı taze kıyılmış sarımsak |
1 yemek kaşığı kuru kekik |
1 yemek kaşığı kimyon |
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı |
Yarım yemek kaşığı kaba tuz |
Yarım yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber |
limon dilimleri (isterseniz) |
- Fazla yağı bonfileden kesin ve 4 inçlik küpler halinde kesin. Eti kilitli bir torbaya koyun.
- Soğan, portakal, limon suyu, sarımsak, kekik ve kimyon ekleyin. Etin üzerine dökün. Torbayı açın ve karıştırın. Sosun eti tamamen kaplamasına izin verin ve baharatlayın.
- En az 4 saat bırakın.
- Baharatladıktan sonra eti bir kağıt havluyla kurulayın. Etin üzerine eşit miktarda zeytinyağı gezdirin. Sonra tuz ve karabiber ekleyin.
- Eti şişlere geçirin. Eti iki dakikada bir yön değiştirerek istediğiniz gibi pişirin.
- Izgara kuşkonmaz ve limon dilimleri ile servis edilir.
içerdiği besin grupları
(Beslenme bilgisi kebap ve kuşkonmaz içerir.) | Değerler |
---|---|
Kalori: | 262 |
Yağdan alınan kaloriler: | 140 |
Toplam yağ: | 15.9 gram |
Doymuş yağ: | 4.4 gram |
Kolesterol: | 65 miligram |
sodyum: | 416 miligram |
Toplam karbonhidrat: | 8 gram |
Diyet lifi: | 1.3 gram |
şekerler: | 4 gr |
protein: | 26 gram |
Kaynak: Sağlık hattı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]