medyauzmani.com
Mao’dan beri ilk! Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, üçüncü kez ÇKP Genel Sekreteri seçildi. – Özgün Fikirler

Mao’dan beri ilk! Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, üçüncü kez ÇKP Genel Sekreteri seçildi.

Merkez Komite ilk toplantısında 25 kişilik Siyasi Hükümet, 10 kişilik Merkez Askeri Komite, 7 kişilik Daimi Komite ve Genel Sekreter seçti. Toplantının ardından, Genel Sekreter Xi ve Daimi Komite’nin diğer üyeleri Li Chiang, Wang Huning, Cao Lici, Li Xi, Cai Xi ve Ding Shuexiang’ın medya karşısına çıkarak anlaşmaya vardılar.

HEPSİ YAKIN İSİMLERLE SEÇİLMEMİŞ VE HAYIR

Daimi Komite’ye dört yeni isim atanmasına rağmen, tüm üyelerin Xi’ye yakın olması dikkat çekiciydi. Şanghay Parti Sekreteri Li Chiang, Pekin Parti Sekreteri Cai Xi, Guangdong Li Xi Parti Sekreteri ve ÇKP Ofisi Genel Müdürü Ding Shueshiang yeni atandı.

ÇİN MİLLETİNİN ÇÖZÜM HAYASI

Xi, komite üyelerini bilgilendirmek için yaptığı konuşmada, son on yılın ilk “iki yüzyıl hedeflerinin”, “her alanda sosyalist bir toplum kurma hedefinin” gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki on yılın “olacağını” söyledi. tüm gücüyle modern bir sosyalist toplum inşa edin” dedi. Xi, bunun Çin kültürünün kültürü olduğunu, Çin’in diriliş hayalini gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

GÜÇ PİRAMİTİNİN ÜSTÜNDEKİ İSİMLER

ÇKP’nin merkezi hükümeti, her bir yönetim organının gücünü, kendi kendini seçen birkaç temsilciden oluşan bir üst örgüt aracılığıyla uyguladığı ve nihayetinde gücün en tepedeki ÇKP’nin Genel Sekreterine ait olduğu bir piramidi andırır. Tek parti hükümetinin olduğu, hükümetin ve partinin uyumlu ve entegre olduğu bir ülkede ÇKP’nin üst liderliğinin nasıl kurulacağı, hükümetin ve devlet kurumlarının yapısını doğrudan etkileyecektir.

Daimi Komite’ye seçilen üyeler, önümüzdeki aylarda hükümette ve hükümette görev yapmak üzere atanacaklar. ÇKP Genel Sekreteri ülke başkanı olarak atanırken, diğer isimler başbakan, meclis başkanı, danışma kurulu başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve başbakan yardımcısı olarak atanmaktadır.

MAO’DAN “İKİDEN FAZLA GÜCÜ OLAN İLK LİDER”

ÇKP Genel Sekreteri ve Başkan Xi Jinping, toplantıyı üçüncü bir dönem için erteledi ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni kuran Mao Zidong’dan bu yana partinin liderliğini iki dönemden fazla sürdüren ilk lider oldu.

Xi’nin Mart 2023’te Çin Ulusal Halk Kongresi’nde (CHUK) üçüncü dönem başkan seçilmesi ve üçüncü dönem için iktidara gelmesi bekleniyor. Çin’in 2018’deki anayasa reformu ile iki dönemle sınırlı olan cumhurbaşkanlığı dönemi yasağı kaldırılarak, Xi’nin cumhurbaşkanlığını üçüncü bir döneme taşımasına izin verildi.

Xi’nin 10 yıllık iktidarı sırasında partinin yönetim kartlarını oluştururken, bir sonraki lideri işaret etmeyen kararlar alması, iktidarı uzun süre elinde tutma niyetinin bir işareti olarak yorumlandı. Son zamanlarda Xi, Genel Sekreter, Devlet Başkanı ve Merkez Askeri Komisyonu Başkanı olarak partiye, hükümete ve orduya liderlik etmeye devam edecek.

Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Dünya

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın