medyauzmani.com
Lisanslı Depo Tazminat Fonu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. – Özgün Fikirler

Lisanslı Depo Tazminat Fonu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Ticaret Bakanlığından:

Lisanslı Depo Tazminat Fonu Yönetmeliği

Değişiklik listesi

Madde 1 – 21/12/2005 tarihli ve 26030 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisanslı Depolar Tazminat Sandığı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde geçen “gümrük” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır. değiştirilmiş bu şekilde.

“C) Menkul Kıymetler Borsası: Elektronik ürün faturalarının ve elektronik ürün faturasına dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin işlem gördüğü ürünlerde ihtisaslaşmış Türkiye Menkul Kıymetler Borsası’ndaki anonim şirketi,

Makale 2 – Aynı yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” ibaresi “Tarım ve Orman Bakanlığı” olarak değiştirilmiştir.

“Lisanslı depolama biriminden bakanlığı temsilen iki, lisanslı depo, borsa ve imalatçıları temsilen birer kişi olmak üzere beş kişiden oluşan yönetim kurulu. Aynı sayıda yedek üye belirlenir. Borsa temsilcisi, Ortağı borsa veya borsa yönetim kurulu üyeleri arasından borsa tarafından, ürün temsilcisi ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından atanır. Yönetim Kurulu üyeliğinin görev süresi iki yıldır. yıl.Üyeler yeniden seçilebilirler. Mevcut üyelerin görevleri, yeni üye atanana veya seçilene kadar devam eder.

Madde 3 – Aynı yönetmeliğin 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna uygun olarak eklenmiştir.

Yetkili depo yönetimi temsilcilerinin en az dörtte birinin toplantıya katılması şartıyla, toplantıda hazır bulunanların yarısından fazlasının oyunu alan aday yönetim kurulu asil üyesi olarak seçilir. bu adayın yönetim kurulu yedek üyesi olarak seçilmesinden sonra en fazla oyu alan aday seçilir. İlk oylamada gerekli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci oylama en çok oy alan iki adayın katılımıyla yapılır. Bu oylamada en çok oy alan aday asil üye, diğer aday ise yedek üye seçilir”.

Bakanlık gerekli görürse veya Yönetim Kurulu toplantının elektronik ortamda yapılmasını talep ederse. Bu durumda toplantı ve seçime ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenerek toplantı tarihinden en az bir hafta önce kurumun merkez adresine gönderilir.

Madde 4 – Aynı yönetmeliğin 10 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Herhangi bir nedenle boşalan Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin atanma ve seçim işlemleri en geç 30 gün içinde tamamlanır. Bu süre en çok bir hafta uzatılabilir.

Madde 5 – Aynı yönetmeliğin geçici 1. maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 6 – Aynı yönetmeliğin geçici 4. maddesi yürürlükten kaldırıldı.

Madde 7 – Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasında geçen “örf ve adet” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 9- Bu Kanun hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin yayımlandığı Resmi Gazete
Tarih sayı
21.12.2005 26030
Yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğin yayımlandığı resmi gazete.
Tarih sayı
1- 11/12/2011 28110
2- 18.01.2013 28532
3- 8/9/2019 30857

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın