medyauzmani.com
Leila Genser – Muhasebe Haberleri – Özgün Fikirler

Leila Genser – Muhasebe Haberleri

Leyla Jenser

Ayşe Leyla Gencer (10 Ekim 1928 doğumlu; Polonezköy, ö. 10 Mayıs 2008); Milano) Türk opera sanatçısıdır. Yirminci yüzyılın en önemli sopranolarından biri olarak kabul edilir.

Batı ülkelerinde “La Diva Turca”, “La Gencer”, “La Regina” gibi ünlü; Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janeiro, Bilbao ve Chicago’da sanatını dinlemek; Lucia, Norma, Lady Macbeth, Queen Elizabeth, Filoria Tosca, Lucrezia, Madame Butterfly, Alceste, Aida, Violetta, Leonora “Turca soprano’su Leyla la Leyla Gencer, hem seçkin opera sahnelerini hem de seçkin opera sahnelerini etkileyen sanatçılardan biridir. Konserlerinde 23 besteciye ait 72 eserin repertuarında yer alan operanın repertuarında Gencer Türk sanatçısıdır.

Doğum ve aile

Leyla Gencer, 1928 yılında Polonezköy’de doğdu. Babası Safranbolu kökenli Müslüman bir ailenin oğlu olan Hasanzadeh İbrahim Bey’in adı Alexandra Angela Minakowska, annesi ise Polonyalı Katolik bir ailenin kızıdır. ailesi daha sonra çeyreğim Soyadını aldı. Annesi İbrahim Bey ile evlendikten sonra Müslüman oldu. hediye adını aldım Genser, sonraki yıllarda verdiği röportajlarda “İslami ve doğulu bir geçmişten geliyorum” dedi.

Babası İbrahim Bey, ağabeyi Hüseyin Sirikgil ile birlikte tarım, balıkçılık, ulaşım ve Çubuklu sularının işletilmesinden sorumluydu. Lale Sineması’nı da işletti ve Karaköy’de bir hanı vardı. Leyla, babasını erken yaşta kaybetmiştir. 1946 yılında zengin bir bankacı olan İbrahim Gencer ile evlendi ve Gencer soyadını aldı.

eğitim
Leyla Gencer, İstanbul İtalyan Lisesi’nden mezun oldu ve bir süre İstanbul Devlet Konservatuarı’nda şan eğitimi aldı. Konservatuarda Fransa’nın önde gelen hocalarından Reine Gelenbevic, ünlü orkestra şefi Muhittin Sadak ve besteci Cemal Reşit Rey’in öğrencisi oldu. Ankara Devlet Konservatuarı’nda öğretmenlik yapmak üzere Türkiye’ye gelen ünlü İtalyan soprano Giannina Arangi Lombardi ile tanıştıktan sonra İstanbul Konservatuarı’ndan ayrılarak özel öğrencisi olarak Ankara’da eğitimine devam etti. Ankara Devlet Tiyatrosu korosuna girdi (opera da tiyatroyla ilişkilendirilirdi). Kızını ziyarete gittiği İtalya’da bir yıl sonra hocası Arangi Lombardi ölünce hastalandı ve İtalyan bariton Apollo Granforte ile çalışmalarına devam etti.

Opera kariyeri
Devlet tiyatrolarında Ankara Operası’nda dansçı olarak çalışan Leyla Gencer, Ankara’ya geldiği yıl (1950) oyunculuğa başladı. kır süvarileri Santuazza’ya operalarında rol verildi ve Gencer’in opera kariyeri bu rolle başladı.

Leyla Gencer, Ankara Operası’nda çalıştığı 1950-1958 yılları arasında devlet konuklarına verilen resitallere katılan sanatçılardan biriydi. Konser verdiği devlet konukları arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanları Harry S. Truman, Yugoslavya’nın kurucusu Dwight Eisenhower, Mareşal Tito, İran Şahı Rıza Pehlevi ve eşi Suriye Prensesi ve Ürdün Kralı Hüseyin yer aldı.

Türkiye ile İtalya arasında imzalanan kültür anlaşması çerçevesinde ilk kez 1953 yılında bir radyo konseri vermek üzere Roma’ya gitti. Bu konserin başarısına rağmen Napoli Yaz Festivali’nde yapıldı. kır süvarileri Operada başrol oynama şansını yakaladı. Gelecek sezon Napoli’deki ünlü San Carlo Operası’nda Eugenio Onegin E Bayan Kelebek Operasında başrol oynaması için teklif aldı. Leyla Gencer’in uluslararası arenadaki serüveni böylece başlamış oldu.Kelebek Hanım operasındaki başarısıyla Napolililerin sevgisini kazanan Gencer, Napoli Türkçesi Bir başarı olarak tanındı ve ertesi sezon San Carlo Operası’nda sahnelendi. traviataiçinde Menekşe O üzerine düşeni yaptı. Sanatçı “La Traviata” şarkısını Palermo, Trieste, Ankara, Torino, Varşova, Poznań, Lodzi Kraków’da, Viyana Devlet Operası’nda Herbert von Karajan yönetiminde, San Francisco, Philadelphia, Moskova ve Leningrad’da seslendirdi. 1956’da San Francisco Operası’nda Remini Aziz Francis Operasında son anda oynayamayacağını açıklayan ünlü soprano Renata Tebaldi’nin yerine başrolü seslendirdi. Çalışmaları San Francisco ve Los Angeles’ta gerçekleştirdikten sonra San Francisco Operası ile sözleşme imzaladı.

1957 sezonunda San Francisco Operası’nda sahnelenen La Traviata operasının başrol oyuncusu Leila Genser, Lammermoorlu Lucia Operayı dünyaca ünlü soprano Maria Callas seslendirdi. Callas’ın gelmemesi üzerine Genser, Lucia rolünü büyük bir başarıyla üstlendi. O zamandan beri ABD’de çok sayıda opera, resital ve resitalde sahne aldı.

Leila Genser, 26 Ocak 1957 gecesi Milano’daki ünlü La Scala Tiyatrosu’nda ilk kez sahne alma hedefine ulaştı. Fransız yazar Francis Poulenc’in Dialogue of the Carmelites adlı kitabının dünya prömiyerinde başrolü (Lidoine-rahibe) oynadı. Scala’daki ilk çıkışından sonra Genser, Verdi’nin 18 Şubat 1957’de Milano’daki Duomo di Milano’da tüm zamanların en büyük orkestra şefi olarak kabul edilen ve kısa süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde ölen Arturo Toscanini için cenaze törenini yönetti. Requiem’ini seslendirirken soprano kısmını söylemeyi başardı. Bu başarının arkasında La Scala Opera, Verdi’nin Köln Operası’nın açılışını yaptığı turneyi organize etti. kaderin gücü İşinde başrolü oynadı. 1958’de Pizzetti’nin dünya prömiyeri. Katedralde Cinayet içinde rahibe Onun sırası, ardından az bilinen Boito mefistofeles operada Margarita rolü üstlendi.

Gencer, 1958’de sözleşmesi feshedilene kadar yurt dışında Ankara Devlet Operası Opera sanatçısı olarak çalıştı. 1958’de görevden alınmasından kısa bir süre sonra Milano’ya yerleşti. 1958’de Donizetti’nin “Anna Paulina” operası Leyla yorumuyla İtalyan radyosunda yayınlandı. Gencer (bitti Bu yayın 1980’de plak olarak yayınlandı). Bu yorumun başarısından sonra ünlü şef Vittorio Joy, 3 farklı şehirde (Palermo, Florence Roman Opera) 3 farklı eserde başrolde sunmuştur. Böylece Genser, 1959’da Floransa Festivali’nin açılışında Verdi’nin 1849’dan beri sahnelenmeyen “Legnano Savaşı” adlı oyununda başrolü oynadı. Verdi’nin “Macbeth” operası ile Palermo’da ve Mozart’ın “Don Giovanni” Roma’da.

Genser, 1960’larda kariyerinin zirvesine ulaştı. Bilinmeyen operaları söylemeye devam etti. 1963’te Verdi’nin Unutulmuş Operası “Jerusalem”de rol aldı. Elenaoyun. Bunu Robert Devereux’ün Donizetti’nin daha önce hiç görülmemiş operasında ve Bellini’nin 130 yıldır sahnelenmeyen Beatrice de Tanda’sında Kraliçe Elizabeth rolü izledi.

1985 yılında sahneye veda eden sanatçı As olarak çalıştı. Benim için. 1997-1998 yılları arasında La Scala Korosu Genç Sanatçılar Okulu Müdürü, ölümüne kadar Teatro La Scala Opera Sanatçıları Akademisi Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. Genser opera yorumculuğu dersleri vermeye de devam etti. Uluslararası yarışmalarda seçici kurul üyesi olan, festival, seminer ve konferanslara katılan Leyla Gencer, İstanbul’da kendi adını taşıyan “Uluslararası Ses Yarışması”nın kurucusudur. Yarışma 1995’ten beri düzenleniyor.

Leyla Gencer, 1988 yılında “Ülke Sanatçısı” unvanını aldı.

2004 yılında Darphane ve Filateli Matbaa Genel Müdürlüğü tarafından 1000. Yıl Türkleri Özel Koleksiyonu’nda 15.000.000 TL değerinde 0,999 ayar gümüş hatıra para basılmıştır.

onun ölümü
10 Mayıs 2008’de Milano’daki evinde kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle öldü. Leila Genser’in cenazesi, 12 Mayıs’ta Milano’daki La Scala Operası’nın Santa Babila Şapeli’nde düzenlenen kalabalık bir törenin ardından vasiyeti doğrultusunda krematoryuma taşındı. Leyla Gencer’in külleri daha sonra İstanbul’a getirildi. Dolmabahçe Sarayı ile Dolmabahçe Camii arasında 16 Mayıs’ta düzenlenen törenin ardından vasiyeti üzerine külleri Dolmabahçe açıklarında Boğaziçi sularına döküldü.. Konserde Mozart’ın Requiem’inden “Lacrimosa” ve Ahmet Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu”nun V, XII ve XIII. Bölümleri İstanbul Devlet Opera, Bale Orkestrası ve Korosu tarafından seslendirildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yeni inşa edilen merkezinde sanatçının vasiyeti üzerine “Leyla Gencer Müzesi”nin kurulması öngörülüyor.[kaynak belirtilmeli]

Leila Jenser Ses Yarışması
“Yapı Kredi Uluslararası Leyla Gencer’in Sesi Yarışması” adıyla ilki 3-9 Eylül 1995 tarihleri ​​arasında düzenlenen Leyla Gencer’in Sesi Yarışması, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 2006 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenmektedir. La Scala Tiyatrosu ve Sahne Sanatları Akademisi Vakfı işbirliğiyle. Leyla Gencer 1997 yılında ikinci yarışmaya jüri üyesi olarak katıldı. Bienal yarışması 1999 yılında 17 Ağustos depremi nedeniyle yapılamadı.

Birçok ülkeden yüzlerce oyuncunun katıldığı Leyla Gencer Şan yarışmasında dereceye girenlere dünyaca ünlü opera salonlarından konser teklifleri geldi.

Diskografi

  • Donizetti: Anna Polina 1958 / Gavazzeni, Gencer, Simionato, et al.
  • Donizetti: Anna Polina 1965 / Gavazzini, Genser, Java ve diğerleri.
  • Donizetti: Katrina Cornaro 1972 / Celario, Genser, Aragal
  • Donizetti: şehitler / 1975 Camozzo, Gencer, Bruson ve diğerleri
  • Donizetti: şehitler / 1978 Guilmiti, Genser, Bruson ve diğerleri.
  • Donizetti: Lucretia Borgia / 1970 Grace, Genser, Raimondi ve diğerleri.
  • Donizetti: Lucretia Borgia / 1966 Francie, Ginser, Aragal, Petrie ve diğerleri.
  • Donizetti: Mary Stewart (Mary Stewart) / 1967 Molinari-Bradelli, Genser, Ferret, Tagliavini, et al.
  • Donizetti: Ağıt Kitlesi / Gavazzini, La Fenice Tiyatrosu
  • Donizetti: Roberto Devereux 1964/ Genser, Capacelli, et al.
  • Donizetti: Belisarius 1969 / Gavazzini, Genser, Tadi ve diğerleri.
  • Mozart: Don Giovanni 1960 / Molinari-Bradelli, Genser, Petrie, Bruscantini, Stitch Randall ve diğerleri
  • Mozart: Don Giovanni 1962 / Solti, Genser, Gorenac, Phryne
  • Punchili: Giokonda 1971 / De Fabretti, Ginser, Raimondi
  • Zandunai: Francis Remini 1961 / Capuana, Genser, Sioni ve diğerleri.
  • Rossini: Elizabeth, İngiltere Kraliçesi (Elizabetta, Regina d’Ingleterra) 1971 / Sanzogno, Genser, Greley
  • Verdi: Foscari “1957 / Serafin, Ginser, Gylfi
  • Verdi: Legnano Savaşı (Lignano Savashi) 1959 / Genser, Limarelli
  • Verdi: Rigoletto 1961 / Quadri, Genser, McNeil, Raimondi
  • Verdi: Kudüs 1963 / Gavazzini, Ginser, Aragal, Gylfi
  • Verdi: Sicilyalı Vespers (Ben Vesperi Sicilyalıyım) 1965 / Gavazzini, Genser ve diğerleri.
  • Verdi: Macbeth 1960/ Gui, Gencer, Taddei ve Picchi ve diğerleri.
  • Verdi: Macbeth 1968 / Gavazzeni, Gencer, Guelfi, Corradi ve diğerleri
  • Verdi: Attila 1972 / Çeleni, Genser, Heinz
  • Verdi: bana göster 1972 / Gavazzini, Ginser, Bergonzi
  • Verdi: Simon Bocanegra 1961 / Gavazzini, Gobbi, Genser
  • Verdi: Ozan 1957 / Previtali, Genser, Del Monaco, Barbieri, Bastianini
  • Verdi: Maskeli Balo (Maskele Balosu) 1961 / Ginser, Bergonzi
  • Verdi: Ayda 1956 / Capuana, Gencer, Bergonzi, Kosoto
  • Verdi: Kaderin Gücü (Kaderin Gücü) 1957 / Seraphine, Genser, Di Stefano
  • Verdi: kaderin gücü 1965 / Molinari-Bradelli, Ginser, Bergonzi


Kaynak: Vikipedi
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan