medyauzmani.com
Kuyumcular elektronik gider pusulası düzenlemek zorunda mı? – Özgün Fikirler

Kuyumcular elektronik gider pusulası düzenlemek zorunda mı?


Çeyrek altın bozduranlara perakende kuyumculuk harcamaları için kupon verilmesi. 5 bin TL’yi geçince elektronik gider pusulası düzenlenmeli mi?

Hoş geldin; Elektronik gider tablosu şu anda isteğe bağlı bir uygulamadır.

5 bin TL limiti, elektronik belge uygulamasına dahil olmayan mükelleflerin mükelleflere kesecekleri faturalarda standart olarak alınan limittir.


E-defter mükellefi şirketimiz köylerdeki şahıslardan aldığı fişleri tek tek nafaka keserek almaktadır. Ayda 1.000 hesap kuponu verir. Çok zamanımızı alıyor. Çok mücadele ediyoruz. E fatura fişi olan birden fazla müşteri olarak toplu olarak masraf fişi düzenleyebilir miyiz?

Hoş geldin; Elektronik Gider Pusulası şimdilik opsiyonel bir uygulamadır.

Kâğıt üzerinde de düzenlenen gider cetvellerinin her muhatap için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekir.


Hediyelik eşya yapan bir vergi mükellefim var. Yurt dışından kadınları işe alıyorlar ve dekorasyonu yapmalarını istiyorlar. Sürekli gider pusulasında olmamak için yılda kaç kez olmak gerekiyor?

çalışmak; İşi yapanların basit usulde mükellef olması gerekir.

Basit bir şekilde, vergi mükellefleri fatura düzenler. (KDV muafiyeti geçerlidir.)

Gider pusulası serbest bırakılmadı. Toplam değer için kesinti yapılmaz.


Bankalar ve ödeme kuruluşları tarafından yapılan ödemelerin gider fişlerinin yerine geçtiğine dair açıklama yapıldı. Bu durumda şirket ortaklarından kiralanan araçlar için her ay gider pusulası düzenleyerek stopaj, SS ve KDV ödüyorduk. Ödemeler banka üzerinden yapıldığı için bu durumda gider fişi çıkartmadan işlemlere devam edebilir miyiz?

Banka tarafından ödenecek kira için ayrı bir gider pusulası düzenlenmez. Makbuz, gider pusulasının yerini alıyor

7338 Sayılı Kanun ile getirilen düzenlemeye göre, Uygulanacak Usul Kanunu’nun 234. maddesinde yer alan düzenlemeye göre, gider bonosu düzenlenmesi gereken durumlar açıklanmış olup, belge düzenleme süresi açıkça belirtilmiştir. 7 gündür. Ayrıca, maddede öngörülen hallerde banka, ödeme kuruluşu ve PTT tarafından düzenlenen belgeler (dekont, makbuz vb.) ile başvuruda belge düzenleme yükümlülüğü bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen belgeler gider fişi yerine bu Kanunun hükümleri kabul edilmekte ve bu durumda bazı durumlarda mükelleflere şirket tarafından gider fişi verilmemesi de sağlanmaktadır. (7338 SK Md.23)


E-defter mükellefi şirketimiz köylerdeki şahıslardan aldığı fişleri tek tek nafaka keserek almaktadır. Ayda 1.000 hesap kuponu verir. Çok zamanımızı alıyor. Çok mücadele ediyoruz. E fatura fişi olan birden fazla müşteri olarak toplu olarak masraf fişi düzenleyebilir miyiz?

Hoş geldin; Elektronik Gider Pusulası şimdilik opsiyonel bir uygulamadır.

Kâğıt üzerinde de düzenlenen gider cetvellerinin her muhatap için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekir.


Kaynak: ismmmo, GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın