Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli:
“Cumhuriyet’in rekor kıran kuru tahıl üretim tarihini kırdık. Betlisley çiftçilerinin bu tarihi üretimde önemli bir payı var”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kuru fasulye üretimi için verilen çaba ve desteklerin sonuç verdiğini belirterek, “Türkiye’nin kuru fasulye üretimi yıllar içinde önemli ölçüde arttı. 2020 yılında üretimde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.” ”
BİTLİS kuru hububat üretimi son 18 yılda 60 kat arttı
2002’de 50. olan Türkiye fasulye üretiminin yüzde 12’sini üretiyor. 2020’de 3. sıraya yükseldi. Bitlis’te kuru fasulye hasadı yapan çiftçi Veysi İşler ile telefonda görüştü. Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik ve Ahlat Ziraat Odaları Başkanı Neket Demirdin ile görüşen Bakan Pakdemirli, kendilerini tebrik etti.
Bitlis’in bu yıl Türkiye genelinde 300 bin tondan fazla üretim yapılmasında önemli bir rolü olduğunu söyleyen ve çiftçi Vesi İşler ile yaptığı konuşmada Bakan Pakdemirli, Bitlis’e çok teşekkür ederek, “Biz Bitlis’liyiz. 2002 yılında sadece 655 ton kuru fasulye üreten, geçen yıl 32 bin ton üretim yapan Bitlis’e geldik.Son 19 yılda yaklaşık 60 kat artış oldu.2021’de 40 bin ton üretim yapmayı hedefliyoruz. son üç yıla bakıyoruz yüzde 100’ün üzerinde bir artış var.”
Bu yıl güzel bir Beatles’dı
Başarılarından dolayı tüm üretici, çiftçi ve paydaşlara teşekkür eden Bakan Pakdemirli, “Bu başarı üreticimizin başarısıdır. Hamdolsun Bitlis bu yıl bereket gördü. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Bitlisli çiftçi Veysi İşler de üretimden memnun olduğunu belirterek, “Bakanlığımızın desteğiyle üretimi daha da artıracağız” dedi.
Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Kimler işveren olarak kabul edilir?
- 2021 yılı Mayıs ayında toplam LPG üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %29,75 arttı.
- İş kazasına karışan işverenin tutanak tutması gerekir mi?
- Şirket aktifinin kayıtlı işyeri veya konutunun satışında katma değer vergisinden muafiyet var mı?
- Ocak 2021’de konut fiyat endeksi bir önceki yılla aynıydı…
- İstediğimiz herhangi bir ürünü ihraç edebilir miyiz?
- 2021’in ilk dört ayında Trabzon’dan 52 ülkeye fındık ihracatı yapıldı.