medyauzmani.com
Kuru burun nedenleri ve tedavisi – Fikirler – Özgün Fikirler

Kuru burun nedenleri ve tedavisi – Fikirler

kuru burun nedenleri

Burun kuruluğu aşağıdaki nedenlerle oluşur:

1) Kuru hava

Burun kuruluğunun en yaygın nedeni, genellikle kışın bazen de yazın ortaya çıkan kuru havadır. Hava kuruduğunda burundaki nem kolayca buharlaşarak burun kuruluğuna neden olur.

2) rinit;

Yaygın olarak rinit olarak bilinen rinit, sıklıkla burun akıntısına yol açar. Ancak bazı durumlarda burun kuruluğuna da neden olur.

3) vücudun kuruluğu (dehidrasyon)

Çok tuzlu yiyecekler yemek veya daha az sıvı tüketmek dehidrasyona neden olabilir, bu da ağız kuruluğuna ek olarak burun ve vücudun diğer bölgelerinde kuruluğa yol açar.

4) burun spreyleri

Burun spreyleri birkaç günden fazla kullanıldığında kuruluğa neden olabilir. Nazal spreyi üç dört gündür kullanıyorsanız ve kuruluk şikayetiniz varsa doktorunuza danışınız.

5) İlaç yan etkileri

Dekonjestanlar ve antihistaminikler, burun dahil olmak üzere solunum yollarını kurutmak için tasarlanmıştır. Burun kuruluğu genellikle bu ilaçlar kullanıldığında ortaya çıkar.

6) Sjögren sendromu

Sjögren sendromu, vücuttaki mukoza dokularının kurumasına neden olan otoimmün bir hastalıktır. Bunun sonucunda gözlerde, burunda ve diğer nemli vücut kısımlarında kuruluk oluşur.

7) hormonal değişiklikler

Kadınlarda belli bir yaştan sonra ortaya çıkan menopoz, vücuttaki mukoz dokuların susuz kalmasına yol açar. Gözlerde, ağızda, burunda ve vajinada kuruluk oluşabilir.

8) Yüksek tansiyon (hipertansiyon)

Burun kuruluğuna ek olarak burun kanaması gibi bir sorununuz varsa tansiyonunuzu kontrol ettirmelisiniz. Kuru bir burun bazen burun kanamalarına neden olabilirken, yüksek tansiyon da sık sık burun kanamalarına neden olabilir.

Kuru burun tedavisi

Kuru bir burnu tedavi etmeden önce, altta yatan nedeni bilmek önemlidir. Bunun dışında aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1) Yeterli sıvı tüketin

Dehidrasyonu önlemek için yeterince sıvı içtiğinizden emin olun. Sizi engelleyen tıbbi bir durumunuz yoksa günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Aşırıya kaçmayın, çünkü alkol ve kafein vücuttan suyun atılmasını teşvik eder.

2) Hava Nemlendirici

Kuru havayı nemlendirmek için bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Veya ısıtıcının üzerine bir kap su koyarsanız odayı nemlendirir. Böylece burun dokularının nemli kalmasını sağlar.

3) tuzlu su spreyi

Eczaneden alabileceğiniz tuzlu su spreyi ile burnunuzu nemlendirebilirsiniz. Uzun süre tuzlu su spreyleri dışında kullanmamaya dikkat edin.

4) losyon krem

Nemlendirici kremi burnunuzun içine koyabilirsiniz. Kazara teneffüs etmemek için kremi cildinize tamamen yedirin.

5) Hindistancevizi yağı

Burun kenarlarına hindistancevizi yağı sürerek rahatlayabilirsiniz. Ayrıca çok güzel kokuyor.

6) Antiinflamatuar ilaçlar

Burun kuruluğuna ek olarak baş ağrınız varsa, aspirin ve ibuprofen gibi iltihap önleyici ağrı kesiciler alın.

7) doktorunuzla konuşun

Aldığınız herhangi bir ilacın burun kuruluğu gibi yan etkileri olup olmadığını doktorunuza sorun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın