medyauzmani.com
Küresel ham çelik üretimi Nisan ayında %5,1 düştü – Özgün Fikirler

Küresel ham çelik üretimi Nisan ayında %5,1 düştü


Küresel ham çelik üretimi, Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre %5,1 düşüşle 162,7 milyon tona geriledi ve Çin’deki üretim %5’ten fazla düştü.

Merkezi Brüksel’de bulunan Worldsteel Association, Nisan ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, Nisan ayında dünya ham çelik üretimi 2021 yılının aynı dönemine göre %5,1 azalarak 162,7 milyon ton olarak gerçekleşti.

Anılan dönemde Çin’in üretimi yüzde 5,2 azalarak 92,8 milyon tona geriledi.

Japonya’nın üretimi yüzde 4,4 düşüşle 7,5 milyon tona, Almanya’nın üretimi yüzde 1,1 düşüşle 3,3 milyon tona ve ABD üretimi yüzde 3,9 düşüşle 6,9 ​​milyon tona geriledi.

Nisan ayında Türkiye’nin ham çelik üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,6 artışla 3,4 milyon tona yükseldi.

Söz konusu dönemde çelik üretiminin Brezilya’da %4 azalarak 2,9 milyon tona, İran’da ise %20,7 azalarak 2,2 milyon tona gerilediği tahmin ediliyor.

Ocak-Nisan döneminde dünya ham çelik üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre %7,1 azalarak 619,1 milyon tona geriledi.


Kaynak: İTO Haber
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın