İçindekiler
KOSGEB Başkanı Prof. doktor. Cevahir Özkurt: “Artık işitme engelli girişimci adaylarımız bu eğitimleri zorlanmadan rahatlıkla alabilecekler”
“Diğer engel grupları ile ilgili de çalışmalarımız var, bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”
KOSGEB, Türkiye’de girişimcilik alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanlığı girişimcilik eğitimlerine artık işitme engellileri de dahil edecek ve online işaret dili eğitimi verecek.
KOSGEB ile Uluslararası İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu (DIEF) arasında işitme engelli girişimcilere yönelik protokol imzalandı.
Protokol ile işitme engelliler işaret diliyle girişimcilik eğitimi alacak. KOSGEB’in online girişimcilik platformu e-Akademi’de verilen dersler işaret diline çevrilecek. Böylece harika bir fikre sahip olan işitme engelliler, bu uzaktan eğitimlere katılarak hayallerindeki iş fikrini gerçekleştirme yolunda ilk adımı atmış olacaklar.
KOSGEB Başkanı Prof. doktor. Cevahir Özkurt ile Dubai Uluslararası Eğitim Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Hürriyet Cemal Özkaink’in imzaladığı protokol ile iki kurum arasında bilgi alışverişinde bulunulması, deneyimlerin aktarılması ve ortak konuların paylaşılması konularında işbirliği sağlanacak. küçük ve orta ölçekli şirketler ve girişimciler için faydalıdır.
DİEF’in engelli girişimcilere yönelik düzenlediği organizasyonlarda KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Protokolün en önemli bileşeni KOSGEB’in uzaktan sunduğu girişimcilik eğitimleridir. Protokole göre ekranın bir bölümünde tercüman yer alırken, eğitim videolarında dersler sesli olarak aktarılacak. Tercüman engelliler için dersleri işaret dili ile anlatacaktır.
Sanal ortamda eğitim
AA muhabirine protokol hakkında bilgi veren KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Türkiye’de girişimcilik kültürü ve ekosisteminin yaygınlaştırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Özkurt, “Bu kapsamda 2010 yılından bu yana girişimci adaylarına eğitim ve destek veriyoruz.” dedi.
Akredite kurum ve kuruluşlar aracılığıyla 2020 yılına kadar girişimcilik eğitimi verdiklerini hatırlatan Özkurt, “Bu yıldan itibaren tüm eğitimlerimizi tamamen modern eğitim teknolojilerinin kullanıldığı KOSGEB Online Akademi’ye taşıdık. daha fazla eğitim sağlamak Daha fazla girişimci için etkinlik, kolaylık ve esneklik, büyük beğeni topladı.” Puan verdi.
Özkurt, bugüne kadar 170 bine yakın girişimci adayının e-akademiye girerek eğitim almaya başladığını, bunlardan 85 bininin ise eğitimleri tamamlayarak sertifikalarını aldığını anlattı.
DİEF ile imzaladıkları protokolle girişimcilik eğitimlerinde yeni bir aşamaya girdiklerini vurgulayan Özkurt, “Artık işitme engelli girişimci adaylarımız bu eğitimleri zorlanmadan rahatlıkla alabilecekler. Diğer engelliler için de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. dedi.
DİEF Başkanı Özkaynak, çalışmalarını 12 dernekle birlikte yürüttüklerini belirterek, KOSGEB ile imzaladıkları protokolden memnun olduklarını söyledi.
Türkiye’de 4 milyona yakın işitme kaybı olduğunu söyleyen Özkaynak, şunları kaydetti:
“KOSGEB uzaktan eğitim platformunun hizmete girmesiyle birlikte işitme engelli hemşerilerimizden yoğun talepler almaya başladık. İşaret diliyle eğitim kursları verilmesi taleplerini KOSGEB Başkanımıza ilettik. Onların da desteğiyle bu protokolü imzaladık. Anadolu Üniversitesi ile ateş üzerinde çalışıyoruz.İşaret dili tercümanı Canan Öztürk’e katkılarından dolayı teşekkürler, yapım sürecini kısa sürede tamamlayarak işitme engellilerin bu eğitimleri rahatlıkla almasını sağlayacağız.
Kaynak: KOSGEB 08.06.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Gayrimenkul kiralama alanında faaliyet gösteren bir şirket, varlık kaydına alınan gayrimenkulün satışında kurumlar vergisi ve katma değer vergisi istisnasından yararlanabilir mi?
- Adi ortaklıkta KDV yükümlülüğü nasıl olacak?
- Bir kadın bombasının fotoğraf çekimi! – Fikirler – Fikirler
- Rehin rotasyonu ne anlama geliyor? – Muhasebe Haberleri
- Elektronik faturayı sevkiyat belgesi olarak kullanabilir miyiz?
- Envanterimizdeki ürünleri çevrimiçi olarak son tüketiciler için yapılan ürünlere karşı nasıl kaydedebiliriz?
- Onları Mutlu Edin – Fikirler