medyauzmani.com
KOBİ’lerin e-ihracatı başlatması için İhracat Akademisi kapsamında düzenlenen online eğitime 650’ye yakın girişimci katıldı. – Özgün Fikirler

KOBİ’lerin e-ihracatı başlatması için İhracat Akademisi kapsamında düzenlenen online eğitime 650’ye yakın girişimci katıldı.

Türkiye’de 81 ilde çalışan iş kadınlarını bir ağ oluşturmak ve girişimcileri ihracat operasyonlarına entegre etmek amacıyla bir araya getirmeye başlayan Türkiye Kadın Girişimciler Fiziksel Ağının toplantıları internete taşındı.

Bu online toplantıların onuncusu 22 Mayıs’ta Hakkarili kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlendi. Hakkari ve Yüksekova Merkez’den kadın girişimcilerin katıldığı toplantıda, ihracatta hedef pazarın belirlenmesi ve devlet destekleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığı ile UPS arasında imzalanan protokolle başlayan ve her ay iki şehirde gerçekleştirilen “İhracat Akademisi” programı toplantılarına, katılımcıların olası bir Kovid-19 bulaşma riskini önlemek amacıyla geçici olarak ara verildi.

Pandemi sürecinde çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ticaret Bakanlığı, tüm KOBİ’lerin ihracatçı olması, küresel tedarik zincirlerinde yer alması için daha önce sadece kadın ve genç girişimcilere açık olan İhracat Akademisi Programını Nisan ayında online ortama taşıdı. ve özel olarak elektronik ihracat işlemlerine katılmak.

Bu kapsamda ikinci online eğitim 28 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Eğitime Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 650 girişimci katıldı. Program her ay elektronik ortamda tüm KOBİ’lere ücretsiz olarak sunulmaya devam edecektir.

Yazılım ile işletmelere e-ticaret bilgisi olmasa bile e-ticaret yapmak için ihtiyaç duyacağı bilgileri sağlamayı hedefliyor. Böylece girişimcilerin bilgi, birikim ve ağ ihtiyaçlarını karşılamayı ve ihracatın artmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Online program aracılığıyla firmalara gümrükleme ve iadelerden satış yöntemlerine, uygun paketlemeden ödeme sistemleri ve lojistik çözümlere, dijital pazarlamadan sanal pazarlara ve ihracatta devlet desteğine kadar tüm konularda detaylı eğitimler veriliyor.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı Duyurusu 30.05.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın