medyauzmani.com
Kısa çalışma ödeneğine başvuran bir şirket yeni işçi alabilir mi? – Özgün Fikirler

Kısa çalışma ödeneğine başvuran bir şirket yeni işçi alabilir mi?

Kısmen 15 saat, kısmen de 45 saat olmak üzere kısa çalışma ödeneğine başvuran bir şirket, işlerinin aksamaması için yeni işçi almak istiyor. Yeni çalışanlar işe alabilir misiniz?

kısa süreli çalışma ödeneği; Genel bir ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz nedeniyle işyerindeki haftalık çalışma süresinin en az üçte biri oranında geçici olarak azaltılması veya mücbir sebepler veya faaliyetin bir süreliğine tamamen veya kısmen durdurulması Devamsızlık şartı aranmaksızın en az dört hafta Bu uygulama ve üretime yönelik personel alımları İŞKUR denetimi tarafından dikkate alınmaktadır. Ancak işe alma ve çalıştırma yasağı yoktur.

Kısa çalışma ödeneği başvuru tarihi 16.04.2020 ama 01.04.2020 tarihi kısa çalışma başvuruları listesinde olabilir mi?

Kısa çalışma başvuru formunda kısa çalışmaya başlama tarihini yazmanız ve buna göre bir liste yapmanız gerekmektedir.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın