İçindekiler
KDV muafiyetinden feragat
1. Vergiden muaf işlem yapanlar, ilgili vergi dairesine yazılı başvuruda bulunarak, belirleyecekleri işlem türleri için vergilendirilme talebinde bulunabilirler. Bu talep, dilekçede belirtilen ve dilekçe tarihinden sonra yapılan tüm işlemleri içerecektir. Bugüne kadar sorumluluk cari işlemleri kapsamamaktadır.[1]
2. Kamu yararına hizmet eden dernekler ile kuruluş amaçlarına uygun olarak işletilmesi veya işletilmesi suretiyle Cumhurbaşkanı tarafından vergi muafiyeti tanınan müesseseler tarafından yapılan teslim ve hizmetlere ilişkin istisnalar hariç olmak üzere, Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin (1) bendi ) ve (2) ve (3) numaralı fıkra (hayır) a) ve (4) numaralı fıkranın (e) bendinde yazılı istisnalar hakkında yukarıdaki (1) numaralı fıkra hükümleri uygulanır.[2]
3. İstisnadan feragat edeceklerin başvurularında vergi borcu, başvuru tarihinden itibaren Vergi Dairesi tarafından belirlenir. Bu şekilde vergi ödeyenler ancak üzerinden üç yıl geçtikten sonra mükellefiyetten kurtulabilirler. Mükellefin üç yıllık sürenin bitiminden önce yükümlülükten ayrılma talebinde bulunmaması halinde, yükümlülük üç yıl daha uzatılmış sayılır.
Kaynak: Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 18. Maddesi
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
benzer içerikler
Yem teslimatlarında KDV muafiyeti var mı?
Teknoloji Geliştirme Bölgesinde çalışanlar için KDV muafiyeti var mı?
Taşıma işlemlerinde KDV istisnası ve KDV iadesi uygulaması
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Skandal büyüyor! Miçotakis’in başı dertte! – Fikirler – Fikirler
- Daha İyi Nefes Almak İçin İpuçları – Fikirler
- Kentsel dönüşüm kapsamında kurulan bina içi ev ve işyerlerinin satışında…
- SMMM ve YMM ücret tarifesinin tanımı nedir?
- Dedektif Prim Oranları – Muhasebe Haberleri
- Gayrimenkul satış zararı gelir vergisi beyannamesinden düşülebilir mi?
- Tüm meslek mensupları e-sendika sistemi üzerinden kendileri için alternatif çalışma izin belgesi oluşturabilmektedir.