medyauzmani.com
Kapatılan bir SSI dosyasını nasıl yeniden açabiliriz? – Özgün Fikirler

Kapatılan bir SSI dosyasını nasıl yeniden açabiliriz?

İki yılı aşkın bir süredir işçi çalıştırmayan işyeri SSK dosyası ise mazide kaldı ve kapatıldı. Dosyamızı tekrar açmak için ne yapmalıyız?

işletme beyanında; Sigortalının kapsam dışında kalan işyerlerinde çalışmaya başlaması durumunda işyeri dosyasının yeniden açılması gerektiğini bilmemesi nedeniyle işverenlerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçilmesi amacıyla; Yönetmeliğin düzenlendiği ve kapsam dışında kalan işyerlerinden elektronik beyanname ile prim belgesi ve aylık hizmet verilmek istenmesi durumunda. İş yeri dosyanız kanun kapsamı dışında olduğu için giremezsiniz. Lütfen bağlı olduğunuz sosyal güvenlik merkezine başvuruda bulununuz. Uyarı verilerek işverenlerin işyeri dosyalarının yürütüldüğü sosyal güvenlik merkezlerine başvuru yapılabileceğini belirtti. Bu nedenle, sigortalının iki yıldan fazla işyerinde çalışmasına ara verilmesi nedeniyle işyeri dosyası kapatılan işyerlerinde işverenlerin yeniden sigortalı çalıştırmaya başlamaları halinde, ait oldukları İşletme Müdürlüğüne başvurmaları halinde, sistem işyeri dosyalarını açacaktır, bildirim işverenin yeni işyeri dosyası açmasına gerek kalmadan aynı dosyadan takip edilebilecektir. Öte yandan, sigortalıya son bildirimi iki yıl önce geçmiş işyeri dosyalarının sistem tarafından otomatik kapatılması, ihale konusu inşaat işyerleri ve işyerlerinin dosyalarına uygulanmaz.

Özel bina ve ihale konusu işlerin inşaatları asgari işçilik uygulaması kapsamında olduğundan, bu tür işlerde, söz konusu inşaat veya işin tamamlanmasından sonra bu iş için yeterli işçiliğin Kuruma bildirilip bildirilmediği kontrol edilir. Ayrıca, asgari işçilik düzeyi ile ilgili işlemleri tamamladıktan sonra işverenin bu işyeri dosyasından dolayı Kuruma borçlu olup olmadığı da incelenir, aksi takdirde işyeri dosyası kapatılır.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın