medyauzmani.com
Kanada’da ihracat yapan firma sayısı Nisan’da yüzde 24,8 azaldı – Özgün Fikirler

Kanada’da ihracat yapan firma sayısı Nisan’da yüzde 24,8 azaldı

Statistics Canada tarafından yayınlanan verilere göre Kanada’da ihracat yapan firma sayısı Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %24,8 azalarak 16.513 firma oldu. Son aylarda görülen düşüş hızlanarak devam etti. Küçük ve orta ölçekli ihracatçı firmalar gerilemeye başladı. Daha küçük şirketler (50’den az çalışanı olan ve 1 milyon $ ile 24.9 milyon $ arasında ihracat değeri olan) özellikle etkilendi.

Nisan ayı itibariyle, zorunlu olmayan işletmelerin karantinaya alınması ve kapatılması gibi COVID-19’un yayılmasını kontrol altına almak için önlemler birkaç haftadır yürürlükteydi. Emtia ihraç eden Kanadalı şirketler, kilitlenmeler uzadıkça ve küresel salgın devam ettikçe önemli etkiler yarattı.

Aylık verilerin mevcut olduğu ilk ay olan Ocak 2019’dan bu yana, büyükşehir nüfus sayımı bölgelerinde bulunan işletmeler, tüm Kanada ihracat kuruluşlarının dörtte üçünden fazlasını oluşturuyordu. Bu dönemde toplam şehir içi ihracatçı sayısı Nisan ayında en düşük seviyesine ulaştı.

Kanada’nın önemli ticaret ortaklarına mal ihraç eden Kanadalı firma sayısı 2020 Nisan’ında 2019’un aynı ayına göre önemli ölçüde azaldı. ABD (-4401) ölümcül düşüşünü sürdürdü.

ABD ve Avrupa dışında, hammadde ve mamul mal tedarikinde lider olan Brezilya (%-30,2) ve Rusya’ya (%-16,1) daha az sayıda firma mal ihraç etti.


Kaynak: Statistics Canada / Bağlantı: https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/200622/dq200622b-eng.htm?HPA=1
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın