medyauzmani.com
Kalp Hastalığı ve ED – Fikirler – Özgün Fikirler

Kalp Hastalığı ve ED – Fikirler

Erektil disfonksiyon ve kalp

Bu durum, atardamarların tıkanmasına ve sertleşmesine neden olan ateroskleroz olarak bilinen bir kalp rahatsızlığına neden olabilir. Penisinizdeki damarlar dahil olmak üzere vücudunuzdaki küçük kan damarları ve atardamarlar aterosklerozdan etkilenir. Sonuç olarak, erektil disfonksiyon kalp hastalığının bir işareti olabilir.

Erektil disfonksiyon ve kalp hastalığı için risk faktörleri

Erektil disfonksiyon ve kalp hastalığı için birkaç ortak risk faktörü vardır.

Bu faktörler:
ben yaş
ikincisi Hipertansiyon
Üçüncü Kandaki yüksek kolesterol
dördüncü olarak sigara içmen için
Beşinci şişmanlık
VI Diyabet
7. depresyon

Yaşlandıkça erektil disfonksiyon ve kalp hastalığı riskiniz artar. Ancak Mayo Clinic’e göre bu koşullar arasındaki bağlantı genç erkekler arasında daha güçlü. 50 yaşın altında sertleşme sorunu yaşıyorsanız, bu soruna neden olan kalp sorunlarının bir işareti olabilir. 70 yaşından sonra bu sorunu yaşıyorsanız, bunun kalp hastalığından kaynaklanma olasılığı çok düşüktür.

Kan basıncı uzun süre yükseldiğinde, atardamarlara zarar verebilir ve kan akışını engelleyebilir. Bu durum, ereksiyon olma ve sürdürme yeteneğinizi etkiliyor gibi görünmektedir. Current Opinion in Nephrology and Hypertension dergisinde 2012 yılında yayınlanan bir araştırma, yüksek tansiyonu olan erkeklerin yaklaşık %30’unun erektil disfonksiyondan şikayet ettiğini gösterdi.

Yüksek kolesterol de arterlere zarar verebilir. Damarlarınızda kolesterol birikmesi, atardamarlarınızı tıkayabilir ve kan akışını sınırlayabilir. Bu, erektil disfonksiyonun yanı sıra kalp hastalığına da katkıda bulunabilir.

Sigara içmek arterlere zarar verir ve ateroskleroz riskini artırır. Tütün kullanımı da erektil disfonksiyona yol açar. Tobacco Control’de yayınlanan 2006 tarihli bir araştırma, 16 ila 59 yaşları arasındaki 8.367 Avustralyalının anket verilerini inceledi ve bu çalışmanın sonucunda araştırmacılar, sigara içme ve erektil disfonksiyon arasında önemli bir ilişki buldu.

Aşırı kilolu olmak ayrıca kalp hastalığı, ateroskleroz, dolaşım sorunları ve iktidarsızlıkla bağlantılıdır.

Journal of the American College of Cardiology’de yayınlanan bir araştırma, tip 2 diyabetli erkeklerde erektil disfonksiyon varlığının ve belirgin kardiyovasküler hastalık belirtilerinin olmamasının koroner kalp hastalığını tahmin etmeye yardımcı olacağını buldu. Diyabetli kişilerin kalp hastalığı geliştirme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, bu kişilerin erektil disfonksiyondan muzdarip olma olasılığı, şeker hastalığı olmayan kişilere göre daha fazladır.

Depresyon, erektil disfonksiyon ve kalp hastalığı ile bağlantılıdır. Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir makaleye göre, ED ve şiddetli depresif semptomları olan erkeklerin kardiyovasküler hastalık geliştirme riski daha yüksektir.

Ne yapabilirsin?

Erektil disfonksiyonu olan birçok erkek, bu sorunu doktorlarıyla tartışmayı zor bulmaktadır. Ancak belirtileriniz hakkında doktorunuzla konuşmanız çok önemlidir. Doktorunuz, erektil disfonksiyonunuzun kalp hastalığından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.

Doktorunuz ayrıca erektil disfonksiyon ve ilgili durumlar için tedavi seçenekleri önerebilir. Sertleşme sorunu yaşıyorsanız kalp hastalığı ve kalp krizi gibi durumlar konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.

Reçete edilen ilaçların yanı sıra, doktorunuz yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişiklikleri de önerebilir. Bu değişiklikler erektil disfonksiyonu düzeltebilir ve kalp sağlığınızın korunmasına yardımcı olabilir.

Örneğin, doktorunuz şunları önerebilir:
Diyetinizi değiştirin.
Fiziksel aktivitenizi artırın.
fazla kilolarından kurtulmak
Alkol tüketimini azaltın.
Sigarayı bırakmak.

Bu değişiklikler, kalp sağlığını ve cinsel işlevi iyileştirmeye yardımcı olabilecek kan damarı hasarını önleyebilir.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın