medyauzmani.com
Kadronun son köşesi! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Kadronun son köşesi! – Fikirler – Fikirler

Kamuda 4A işçisi olarak sözleşmeli olarak çalışan 4B işçilerinin işine son verildi. Bir hafta içinde açıklanması beklenen bu çalışma ile kanunun 657’nci maddesinin 4’üncü maddesinin b bendine göre çalışan işçiler ile ağırlıkları aynı kanunun 4’üncü bölümünün Milli Eğitim ve Milli Sağlık Bakanlığı A bendinde yer alıyor. .

Devlet sözleşmeli işçilerinin kartlı sistemle birlikte ekonomik ve mali hakları değişti. Atama, terfi, pozisyon ve derecelerde yükselme, mazeret nedeniyle yer değiştirme gibi sorunlar. Sözleşmeli işçilere de eş ve sağlık izni gibi memurlarla aynı haklar verilecek. Bu aile ayrışmasını önleyecektir.

Sözleşme sahipleri ileri düzey teste girebileceklerdir. Bu nedenle rütbe ve derece yükselme hakkına sahip olacaklardır. Ayrıca izin ve önde gelen alanlarda çalışma hakkının devri gibi haklar da sağlanacak. Kurumlar arası yer değiştirme özgürlüğü de olacak.

VE NEREDE KONUŞUYORLAR?

Sözleşmeli işçilere verilecek kadro hakları bir süredir tartışılıyordu. Bu süre zarfında kamu hizmeti sendikaları ve diğer devlet kurumlarıyla toplantılar yapıldı. Çalışma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan taslak belgeye son şekli verilmiştir.

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki görüşü alınarak son sözler verilecek. Hazırlanan belgelere göre; 4 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin b bendine göre, Devletin merkez ve taşra teşkilatları ile bunların döner sermayeli dernek ve kuruluşlarında görev yapan çalışanlar, 657, işçilere verilecek. 49 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca özel bölge yönetimleri, belediyeler ve bunların alt kuruluşları ile mahalli idarelerin çalışanları. 3/7/2005 tarih ve 5393 sayılı personel de kadro sisteminden yararlanacak.

Bu düzenlemeler ile kamuda 4b sahibi olanların 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına alınması bekleniyor. Bu düzenleme yapıldığında 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren sözleşmeli olarak istihdam edilen ve atanmaya hak kazananlar yüklenici pozisyonuna istenildiğinde, vermiş oldukları roller için atanmış sayılacaktır.

Yine yazılara göre; Memurluğa atanacakların, öğrenimlerine göre yükselebilecek dereceleri geçmemek kaydıyla, teşkilatlarında kullandıkları işlerin amaçları, aylık hak ve dereceleri teyit edilerek değerlendirilecek. seviyeler. 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa göre ödenecek emekli ikramiyesi üzerinden toplam hizmet süresinin hesaplanmasında, katılım sağlanan yerlerde geçirilen tüm hizmet süreleri dikkate alınacaktır.

İKİ KEZ OLDU

Daha önce 4B çalışanlarına iki ayrı günde 4A pozisyonları atanıyordu. 2011 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile 4B çalışanı 4A çalışanı oldu. 2445 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede şu ifadeler yer aldı: 632 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre devlet işyerlerinde çalıştırılmak üzere sözleşmeli işçi atanmasına ilişkin Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması. 657 sayılı Kanun ve 4924; 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye istinaden Bakanlar Kurulu tarafından 2/6/2011 tarihinde karar verilmiştir.” Daha sonra 9 sayılı Kanun’un 9’uncu maddesi ile 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı Kanun ile 4B çalışanları 4A kadrolarına aktarılmıştır.

İKİNCİ ANLAŞMA İLE BAŞLADI

İşçilerin işçi haklarına ilişkin yapılması gereken kanuna geçen yıl imzalanan sözleşme metninde yer verilmişti. Metnin 52. maddesinde şu sözler yer almaktadır:

“Sendika ve devlet kurumlarının görüşlerine dayalı olarak sözleşmeli işçilerin durumlarının gözden geçirilmesi ve sözleşmelere dahil olan işçilere ilişkin kuralların hazırlanmasına yönelik çalışma resmi camianın desteği ve katılımıyla 2022 yılında tamamlanacaktır.”

kaynak: YEDİ

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın