medyauzmani.com
Kaç milyon dolar, kaç kilo altın, Dünya Kupası kaç para? Dünya Kupası gerçek mi yoksa som altın mı? Dünya kupası altından mı yapılmıştır? – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Kaç milyon dolar, kaç kilo altın, Dünya Kupası kaç para? Dünya Kupası gerçek mi yoksa som altın mı? Dünya kupası altından mı yapılmıştır? – Fikirler – Fikirler

FIFA Dünya Kupası, uluslararası futbolu yöneten yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) üye ülkelerin erkek takımlarının katılabileceği uluslararası bir futbol turnuvasıdır. Peki Dünya Kupası için kaç milyon dolar, kaç kilo altın, kaç para? Dünya Kupası gerçek mi yoksa som altın mı? İşte daha fazlası…

2022 FIFA DÜNYA KUPASI NE ZAMAN?

Turnuva 20 Kasım 2022 TSİ 19.00’da Katar ile Ekvator’un Havre şehrinde oynayacağı maçla başlayacak ve 18 Aralık 2022 TSİ 18.00’de Lusail’de oynanacak final maçıyla sona erecek. Yarışın sona erdiği 18 Aralık, aynı zamanda Qatar National’ın da günü.

DÜNYA KUPASI GERÇEK Mİ YANLIŞ ALTIN ​​MI?

Brezilya, Jules Rimet Kupası’nı kazandıktan sonra, kazanan takımlara verilmek üzere yeni bir kupa yaratma ihtiyacı doğdu. Silvio Gazzaniga’nın tasarımı, FIFA’ya sunulan yedi ülkeden seksen tasarım arasından seçildi. 36.5 cm boyunda ve 6.175 kg ağırlığında olan kupalar 18 ayar altından yapılmış ve İtalya’nın Milano eyaletinin Paderno Dugnano kasabasında GDE Bertoni adlı bir şirket tarafından üretilmiştir. Toprağı tutan iki kişiden oluşan tepe, 13 cm çapında yuvarlak, iki renkli bir malakit üzerine oturuyordu. Martyn Poliakoff, altından yapılmadığını ve boş olduğunu söylediği bardağın doluysa 70 kilo olması gerektiğini söyledi.

Batı Almanya, yeni tasarımın ilk kez tanıtıldığı 1974 FIFA Dünya Kupası’nı kazandı. 1994 FIFA Dünya Kupası’ndan sonra kupanın altına bir levha eklenmiş ve 1974’ten beri yapılan maçların yılları ve turnuvayı kazanan ülkelerin isimleri arka arkaya resmi dillerinde yazılmıştır. 2010 FIFA Dünya Kupası’nı kazanan İspanya’nın adı, ülkenin resmi dili olan İspanyolca değil İngilizce olarak yazılmıştır. 2005 yılında GDE Bertoni tarafından yapılan çalışma ile kupanın mat altın kısmı parlatılırken, zarar gören malakit kısmı restore edilmiştir. 2014 FIFA Dünya Kupası’na gelindiğinde 2038’deki organizasyondan sonra bu bölüme ülke adının yazılacağı yer kalmayacaktı çünkü kupanın altına 11 ülkenin adı yazılabilirken 17 ülkenin adı geçebiliyordu. 2018 FIFA Dünya Kupası’nın ardından kupanın alt kısmında bulunan plaka FIFA tarafından yeniden tasarlandı ve tasarımda da değişikliğe gidildi. Yeni tasarımda levhanın ortasına “World Champions” (“World Champions”) yazılırken, etrafına 1974’ten data cup kazanan ülkelerin isimleri yazıyordu. 2002 yılına kadar şampiyon olan ekip, kupayı bir sonraki turnuvaya kadar bir süre kendi ülkelerinde tutma fırsatı buldu. FIFA’nın mevcut kurallarına göre sadece final maçından sonra törenle kullanılan bu kupa, hiçbir ülkeye kalıcı veya geçici olarak verilmiyor; ancak bunun yerine altın kaplamalı bakır bir model sunuluyor.

FIFA’nın sponsorlarından biri olan The Coca-Cola Company, 2006 yılından itibaren dünyanın çeşitli şehirlerinde kupayı her turnuva öncesinde halka açık olarak sergilemeye başlamıştır. Turnuva, Şubat 2016’da açılan FIFA Müzesi’nde kalıcı olarak sergileniyor.

DÜNYA KUPASI KAÇ DOLAR, KAÇ KG ALTIN?

Real World Cup 36.5 cm boyunda, 6.175 kg ağırlığında ve 18 ayar altından yapılmıştır. Yani 6.175 kg altını bugünkü kuruna çevirirsek “347.521,13” dolar oluyor. Yani 6.175 kg ağırlığında ve tamamen altın olduğu düşünüldüğünde dolar cinsinden 347.000 dolar civarında. Bu, TL cinsinden “6.471.295,22 Türk Lirasıdır”.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın