medyauzmani.com
İTO Girişimcileri Bilgi Pazarlama Merkezi ticarete açılıyor – Özgün Fikirler

İTO Girişimcileri Bilgi Pazarlama Merkezi ticarete açılıyor

İTO’nun iş fikirlerini ticari hayata taşımak için oluşturduğu Bilgi Pazarlama Merkezi (BTM), binlerce girişimciyi ağırlıyor.


İTO’nun iş fikirlerini ticari hayata taşımak için oluşturduğu Bilgi Pazarlama Merkezi (BTM), binlerce girişimciyi ağırlıyor. BTM, mezunlarının birçoğunun multi-milyon dolarlık yatırım almasına da yardımcı olmuştur.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından iki yıl önce kurumsal olarak kurulan Bilgi Pazarlama Merkezi (BTM), bugün Türkiye’ye değer katacak projelerin üretildiği genç bir üniversite. BTM, girişimcilik ortamında hayata geçirdiği ulusal ve uluslararası proje ve programlarla bilginin ticarileştirilmesi sürecinde girişimcilere profesyonel ve çok işlevli bir hizmet sunmaktadır.

200 mezun başlangıç

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 10 bine yakın girişimciden başvuru alan ve 4 bine yakın girişimciyi ağırlayan BTM, bugüne kadar 200’den fazla girişimi mezun etti. Halen 120’den fazla startup ve yaklaşık 250 girişimciye sahip olan BTM, bugüne kadar akıllı tarımdan yapay zekaya, e-ticaretten sağlık sektörüne kadar pek çok alanda yenilikçi iş fikirlerine destek verdi. İki yıllık süreçte 12 BTM girişimcisi 32,3 milyon TL değerinde yatırım aldı. 20’ye yakın BTM girişimi bünyesine katıldı ve BTM girişimcilerinin toplam cirosu 40 milyon TL’yi aştı.

özel mekanizma

Geliştirilmiş hızlandırma, kuluçka öncesi, kuluçka ve kuluçka sonrası kamp mekanizmalarıyla fonksiyonlar arası hizmet sunan BTM’de kamp faaliyetleri sırasında aldıkları farklı desteklerle projelerini geliştiren girişimciler, benzersiz bir girişimcinin ayrıcalıklarından yararlanıyor. büyük ölçekli ve dünyada ilk kez Ticaret Odası tarafından kurulmuş bir merkezdir. Bir ticaret odasının girişimcilik ekosistemini desteklemek ve küresel ölçeğe ulaşmak için çok fonksiyonlu bir girişimcilik merkezi kurması dünyada ilktir. 30 Temmuz’da yeni dönem başvurularını almaya başlayan BTM’de BTM Kampı, Ön Kuluçka, Kuluçka ve Kuluçka Sonrası gibi programlar bulunuyor.

BTM Kampı

Adaylar Programı, yenilikçi bir iş fikri olan ancak nasıl başvuracağını bilmeyen, girişimci olmak ve ekosisteme katılmak isteyen girişimcilerdir. BTM Kampına kabul edilen girişimciler, altı ay süreyle BTM’ye üye olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca BTM’nin tüm ortak alanlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelikleri süresince tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılabilecekler. Süreç sonunda yeteneklerini keşfederek proje geliştirebilen girişimciler, BTM takım değerlendirmesi sonunda ön kuluçka üyesi olabiliyor.

ön kreş

Yenilikçi bir iş fikri olan ve ilgili ürünleri veya ürün çıktıları (yazılım, web sitesi vb.) olan girişimcilere yönelik bir program. Ön Kuluçka Programı’na kabul edilen girişimciler altı ay süreyle BTM üyesi olmaya hak kazanırlar. Özel çalışma ve toplantı alanları ile toplantı odalarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelik boyunca tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılarak projelerini geliştirecekleri programdan da faydalanabilecek. DTÖ’nün profesyonel komitelerine projelerini sunma fırsatı yakalayacak olan girişimciler, BTM uzman ekibinden bireysel danışmanlık alarak projelerini geliştirebilecekler. Programın sonunda halka açılmaya hazırlanan girişimler, BTM Stage etkinliğinde projelerini yatırımcılara sunma fırsatı yakalayacak. Süreç sonunda şirketleşebilen girişimler, BTM ekibi tarafından değerlendirilerek Kuluçka Merkezi’ne üye olmaya hak kazanabiliyor.

kuluçka

İşletme sahipleri ve satıcılar için program. Kuluçka programına kabul edilen girişimciler altı ay süreyle BTM’ye üye olabiliyor. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odaları ve sosyal alanlar ile toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelikleri süresince BTM’de düzenlenen tüm etkinliklere diledikleri zaman katılabilecekler. Özel “yatırımcı görüşmeleri”nden faydalanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam ediyor.

kuluçka sonrası

Yatırım almış ve ikinci veya üçüncü tur yatırım arayan işadamlarına yönelik bir program. Kuluçka sonrası programa kabul edilen girişimciler bir yıl süreyle BTM üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odaları ve sosyal alanlar ile toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üyelikleri süresince BTM’de düzenlenen tüm etkinliklere diledikleri zaman katılabilecekler. Özel “yatırımcı görüşmeleri”nden faydalanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam ediyor.

Yeni BTM programları için başvurular 9 Eylül’e kadar yapılabilecek.

Tek boynuzlu atın adı olacak

Bilgi Pazarlama Merkezi (BTM), Hızlandırıcı Kamplar, “Mucit Girişimciler Programı” ve “Winglobal” gibi projelerle girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamıştır. BTM, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği ve 1000 girişimi destekleyeceği “BTM 1000” projesi ile Startup’lara daha fazla yatırımı teşvik ederek Türkiye’den çıkacak Tekboynuzların ismi olmayı hedefliyor. BTM’nin geliştirdiği inisiyatiflerle Türkiye’nin küresel rekabetteki konumunu yükseltmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak temel hedefidir.

Katılımcılar için sınırsız fırsatlar

Koçluk ve seminerler, mentor desteği, yatırımcı söyleşileri, girişimcilerin yatırımcılar önünde sunum yaptığı demo gün etkinlikleri, 7/24 iş fırsatları, girişimcilere birebir danışmanlık gibi hizmetler BTM Girişimcilerine tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Özellikle mentorluk desteği konusunda geniş bir yelpaze sunan BTM, alanında 50 startup mentoru ve 500’den fazla mentor ile iş birliği yaparak girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Sektör temsilcileri ile işbirliği yapmak

BTM’de proje sahipleri, 81 İTO meslek komitesinden projeleri ile ilgili komitelere giderek teklif verme hakkına erişebilirler. Bu sayede girişimciler, projeleri hakkında sektördeki uzmanlardan geri bildirim alarak projeye gerekli yönlendirmeyi sağlayabilir ve bu onlara müşteri ve yatırımcı olarak geri dönme fırsatı verir.

Sahnede tanıtım yapıyorlar

BTM’de kamp faaliyetlerini başarıyla tamamlayan BTM girişimcileri, BTM platformu – Girişimci Yatırımcı Buluşması’nda (Test Günü) sahne alarak yatırımcılara iş modellerini ve finansal argümanlarını anlatma fırsatı buluyor. Girişimciler ve yatırımcılar arasındaki eşleştirme süreci başlar.

Başarı garantilidir

Hızlı bir şekilde içine girdiği girişimcilik ekosisteminde artık kapsamlı bir kuruluş olarak konumlanan BTM’nin başarısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Konfederasyonu proje yarışmasında Girişimcilik kategorisinde birincilik ödülü ile taçlandırıldı. Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek World Chambers yarışmasında finalist olan BTM, bu başarısını dünya sahnesine taşıdı.


Kaynak: itohaber.com
https://www.itohaber.com/haber/guncel/210575/girisimci_btm_yle_ticarete_aciliyor.html
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın