medyauzmani.com
İthal afet malzemelerinin taşınması veya satılmasıyla ilgili kurallar ve kısıtlamalar nelerdir? – Özgün Fikirler

İthal afet malzemelerinin taşınması veya satılmasıyla ilgili kurallar ve kısıtlamalar nelerdir?

Afet malzemelerinin taşınması veya satışı ile ilgili kurallar ve kısıtlamalar nelerdir?

Serbest dolaşıma giren her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır,

İstisnadan yararlanamayan kişi, kurum ve kuruluşlara Gümrük İdaresinden izin almaksızın belirli bir tutarda veya bedelsiz olarak ödünç verilemez.

Teminat olarak tutulamaz, kiralanamaz, devredilemez, satılamaz ve muafiyet dışında kullanılamaz.

Söz konusu eşyanın muafiyet kapsamında kullanılması ve Gümrükten izin alınması kaydıyla, muafiyet hakkı bulunan başka kişi, kurum veya kuruluşa ödünç verilmesinde, kiralanmasında, devredilmesinde veya satılmasında gümrük vergisi aranmaz. yönetim.

Muafiyet koşullarını kaybeden veya serbest dolaşıma giren eşyanın kullanılmasını talep eden kişi, kurum ve kuruluşlar, durumu gümrük idaresine bildirmek zorundadır.

Serbest dolaşan ve gümrük vergilerinden muaf olan ambulans ve diğer kurtarma araçları, izin belgesinin tescil tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe, tahsilat olmaksızın satılamaz, bağışlanamaz ve muafiyetten yararlanmayan kurum ve kuruluşlara devredilemez. . Gümrük ücretleri.
On yıldan sonra bu araçları satmak veya devretmek için herhangi bir gümrük vergisi gerekmez.

Gümrük idaresinden izin almaksızın muafiyetten yararlanamayan kişi, kurum ve kuruluşlara karşılıklı veya karşılıksız ödünç verilen, teminat olarak verilen, kiralanan, devredilen, satılan veya istisna dışında kullanılan eşya üzerindeki gümrük vergileri. , Gümrük Kanununun 181 ila 194 üncü maddelerinde yer alan esaslara göre ve gerekirse 5237 sayılı Kaçakçılık Kanunu ve varsa diğer kanun hükümlerine göre 5607 sayılı işlem yapılır.


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Doğal afetler/kriz durumları nedeniyle yurt dışından yapılacak bağışlarda uyulması gereken usul ve esaslar nerededir?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın