medyauzmani.com
İşyeri Hekimleri ve Diğer Sağlık Çalışanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Kursları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 28.2.2020 – Özgün Fikirler

İşyeri Hekimleri ve Diğer Sağlık Çalışanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Kursları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 28.2.2020

Cuma 28 Şubat 2020 Resmi gazete Numara: 31053
sistemler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından:

İşyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev ve yetkileri Sorumluluk ve Eğitim Yönetmeliği Değişiklik listesi

Madde 1 – 20.07.2013 tarihli ve 28713 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İşyeri Hekimleri ve Diğer Sağlık Çalışanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Yetiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

h) İtiraz Komisyonu: Bu Yönetmelik kapsamında hizmet veren kişi veya kuruluşların belgelerinin askıya alınmasına veya iptaline ilişkin itirazların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla, başkanlığını İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürünün yaptığı ve ilgili genel müdür yardımcısı ve daire başkanı dahil yedi üye ile değerlendirmeye tabi denetim sürecine katılmayan Genel Müdürlükte görev yapan dört çalışandan,

Makale 2 – Aynı yönetmeliğin 27 nci maddesine aşağıdaki sekizinci ve dokuzuncu fıkralar eklenmiştir.

“(8) Resmi makamlarca eğitim-öğretim kurumlarının yetkili olduğu adrese ilişkin olarak tahliye veya yıkım kararı verilmesi veya hasar veya hasar tespit tutanağı düzenlenmesi hâlinde otuz gün içinde İSG-KÂTİP vasıtasıyla Genel Müdürlüğe başvurulur. gün içinde yeni adrese taşınma tarihinden itibaren başvuru doksan gün içinde tamamlanır. Başvuru işlemine ilişkin diğer hususlar güncel adres değişikliği hükümlerine göre yapılır.

(9) Sekizinci fıkra uyarınca adres değişikliğinde adres değişikliği ücreti ödenmez.

Madde 3 – Aynı yönetmeliğin 41/a maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

“(2) İtiraz komisyonunu oluşturan soyadlarının isimlerinin iptali veya değiştirilmesi halinde yerlerine atanacak üyeler Bakanlığın uygun görüşü ile belirlenir.”

Madde 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 5 – Bu sistem hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür.


Kaynak: Resmi Gazete 28.2.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın