medyauzmani.com
İşsizlik maaşı almanın şartları nelerdir? – Özgün Fikirler

İşsizlik maaşı almanın şartları nelerdir?

İçindekiler

4a – sigortalı ve sözleşmeli vergi mükellefi; Aynı zamanda 01.10.2020 tarihinde şahıs şirketi olarak açılmıştır.

4A sigortalısı olarak çalıştığı işyeri bugün kapanacak ve mükellef işsizlik ödeneğinden yararlanmak istiyor. İşsizlik maaşından yararlanıyor mu? Faydalanmak için ne yapmalı?

İşsizlik ödeneğinden yararlanma şartları

kendi isteği ve hatası dışında işsiz kalmak,

Hizmet sözleşmesinin bitiminden önceki son 120 gün süreyle hizmet sözleşmesine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet sözleşmesinin feshedilmesini takip eden 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen veya elektronik ortamda başvurulması gerekmektedir.

Bir işletme sahibi olarak, herhangi bir gelir elde etmemelidir.


2020 asgari ücrete göre işsizlik maaşı tutarlarını artırın

Asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından 2020 yılında ödenecek işsizlik maaşı da açıklandı.Bilindiği üzere 2020 yılı asgari ücreti 12.6.2019 tarihinde açıklandı.

2020 yılı için toplam asgari ücret 2.943 TL, belirlenecek en düşük miktar ise 2.324,71 TL olacak.

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama günlük gelir toplamının %40’ı olarak hesaplanır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği tutarı, aylık asgari ücret toplamının %80’ini geçemez. İşsizlik ödeneği damga vergisi dışında herhangi bir vergi veya kesintiye tabi değildir.

2020 aylık işsizlik maaşı programı

Son 4 ayın ortalaması
Masraflar
Son 4 aydaki ortalama aylık brüt kazanç Hesaplanan işsizlik maaşı tutarı vergi ücreti Ödenecek işsizlik maaşı miktarı
asgari ücretli çalışan 2.943 1.177 8,93 1.168.07
3.500 TL toplam 3.500 1.400 1063 1.389.37
Toplam 6.000 TL ile 6.000 2.354.40 17,87
2.336.53

İşsizlik ödeneği için hesaplanan miktar, aylık asgari ücretin toplam tutarının %80’ini geçemeyeceği için işsiz kişiye ödenecek aylık işsizlik ödeneği bu şekilde hesaplanır. 2020 yılında toplam asgari ücret 2.943 TL, %80 işsizlik tavanı ise 2.354,40 TL olarak uygulanacak.işsizlik maaşı nedir işsizlik parası ; Ülkemizde ilk olarak 1999 yılında yayınlanan 4447 sayılı Kanun ile uygulanmaya başlanmıştır. 1999 yılından itibaren işverenin maaşı, prime esas işçi kazançları dikkate alınarak belirlenmektedir.

İşsizlik sigortası

Kanunla belirlenen şartları taşıyan sigortalılara primlerinden kesinti yapılmakta ve işsizlik ödeneği verilmektedir. İşsizlik sigortası kimleri kapsıyor?
5510 Hizmet akdi esasına göre çalışan ve 6699 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda tanımlanan sigortalılar.506sayılı Sosyal Güvenlik Kanununda belirtilen
Sigortalı fonlara tabidir
Ve Ayrıca talep edilmesi durumunda;4857Sayılı kanuna göre
Kısmi süreli iş sözleşmesi kapsamında çalışan sigortalılar Ve – Kentsel alanlarda ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen alanlarda toplu taşıma araçlarının ticari taksi, minibüs ve benzeri işyerlerinde Kısmi süreli sözleşmeyle
Bir veya daha fazla kişi tarafından ve birlikte çalıştıkları kişinin yanında istihdam edilir.

Çalışma süresi ayda 10 iş gününden az olanlar,

işsizlik sigortası kapsamındadır.
İşsizlik sigortasından yararlanma şartları nelerdir?
İşsizlik sigortasından faydalanmak için; – kendi isteği dışında ve kendi kusuru olmaksızın işsiz kalmak, – Hizmet sözleşmesini feshetmeden önceson 120 gün
prim ödeyerek sürekli çalışmak,Oğul üç yıl içeri
en az 600 gün Belirli bir süre işsizlik sigortası primi ödemek, – Hizmet sözleşmesinin bitiminden sonra 30 gün içinde en yakın

İŞKUR

Bölüme şahsen veya elektronik ortamda başvuru yapılması gerekmektedir. İşsizlik sigortasına nasıl başvurulur? Hizmet sözleşmesinin sona ermesinden sonra
30 gün
En yakın İŞKUR birimine başvurulması gerekmektedir.
– İŞKUR birimine bizzat gelerek veya
www.iskur.gov.tr ​​adresinden elektronik ortamda yapılabilir.
Başvuru, e-devlet şifresi kullanılarak online olarak yapılabilir.

Mücbir sebepler dışında 30 gün içinde başvuru yapılmadığı takdirde, başvuru gecikmesi toplam tahakkuk süresinden düşülür.

İşsizlik sigortası başvurusu ile iş arayan kaydı yapılır veya güncellenir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, istihdam ve mesleki eğitim hizmetlerine erişimi garanti altına alınmıştır.
Ne kadar süreyle işsizlik maaşı alabilirim? işsizlik maaşı süresi hizmet sözleşmesini feshetmeden önce
son üç yıliçeri;
600 gün Sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyen işsiz sigortalılara
180 gün (6IS)
900 günSigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyen işsiz sigortalılara
240 gün(8IS)
1.080 günSigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödeyen işsiz sigortalılara

300 gün

İşsizlik ödeneği 10 ay süreyle (kanundaki diğer şartların sağlanması şartıyla) verilir.İşsizlik maaşı hesaplanırken kesinti sayılmayan durumlar nelerdir?
Son 120 gün içinde kesinti sayılmayan vakalar

;
4447/51 inci madde kapsamında hizmet akdi sona eren sigortalılar için hizmet akdinin devamına rağmen hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde;
– Hastalık,
– ücretsiz izin,
– disiplin eylemi
– gözaltı,
– mahkûmiyete yol açmayan tutukluluk durumu,
– kısmi istihdam,
– çarpmak,
– sigorta ,
– kamu hayatını etkileyen olaylar,
– Ekonomik kriz, – doğal afetler,

İşyerinde faaliyetin durması veya işin durdurulması halinde,

Son 120 gün içinde sigorta primlerinin hesaba yatırılmadığı süreler kesinti sayılmaz.
İşsizlik sigortası kapsamında verilen hizmetler nelerdir?
İŞKUR tarafından işsizlik maaşı alanların;
işsizlik maaşı verilmesi,
Genel sağlık sigortası primlerinin ödenmesi.
– yeni bir iş bul,

Mesleki gelişim, edinim ve mesleki eğitim sağlamak.


Hizmetler verilmektedir.


Kaynak: İSMMMO – İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, resim, tablo, açıklama, yorum, analiz ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın