medyauzmani.com
İşçinin tazminat beyan etme hakkının gerekçeleri nelerdir? – Özgün Fikirler

İşçinin tazminat beyan etme hakkının gerekçeleri nelerdir?

İşçinin tazminat beyan etme hakkının gerekçeleri nelerdir?

4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesine göre iş akdinin feshedilmesinden önce karşı tarafa yazılı bildirimde bulunulması zorunludur.

Madde uyarınca;

1) 6 aya kadar olan çalışmalarda 2 hafta,
2) 6 aydan 1,5 yıla kadar süren çalışmalarda 4 hafta,
3) 1,5 ila 3 yıl süren çalışmalarda 6 hafta,
4) 3 yılı aşan öğrenimlerde 8 haftalık ihbar süresi uygulanır.

İşçinin performansı, davranışı, işin gerekleri, iş veya işyeri nedeniyle iş sözleşmesini feshetmek isteyen işveren, feshi yazılı olarak bildirmek ve bu sürelere uymakla yükümlüdür. İş sözleşmesini ihbarsız fesheden işveren ihbar tazminatı olarak bu süreye ait ücreti ödemekle yükümlüdür.

Diğer tarafta; İşçinin iş sözleşmesini deneme süresi içinde veya işveren tarafından 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde feshetmesi durumunda işçiye ihbar tazminatı ödenmez.

İşçinin iş sözleşmesini derhal fesih esasları dışında bir sebeple feshetmesi halinde, aynı ihbar süreleri işçi hakkında da geçerli olup, iş sözleşmesinin başka bir şekilde feshedilmesi halinde işverene hak kazanabilecektir. tazminat bildirimi.


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Uyarı süresi içinde iş arama iznini kullanmayan çalışanların izin ücreti nasıl hesaplanır?

Asgari yıllık izin süreleri ve ihbarlar

Kendi isteğiyle ayrılan çalışanlar için hizmet sonu faydalarını nasıl hesaplarım?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın