medyauzmani.com
İnteraktif Vergi Dairesi’nden e-smm başvurusunda bulunan serbest meslek erbabının elektronik imzası veya mali mührü ne kadar süreyle sahip olması gerekir? – Özgün Fikirler

İnteraktif Vergi Dairesi’nden e-smm başvurusunda bulunan serbest meslek erbabının elektronik imzası veya mali mührü ne kadar süreyle sahip olması gerekir?

İnternet üzerinden vergi dairesinden elektronik serbest meslek makbuzu başvurusunda bulunduk. Henüz elektronik imza başvurusu yapmadık. Elektronik imza talebi için son tarih nedir?

Son başvuru tarihi 1 Haziran. 30 Haziran’a kadar bir elektronik imza almalısınız. Haziran makbuzlarını kağıt olarak düzenleyebilirsiniz.

01/07/2020 tarihinden itibaren e-smm vermeniz gerekmektedir.

Doktorların kullandığı satış noktası makinesinin çıktısı, serbest meslek makbuzlarının yerini aldı. e-smm’ye geçişle birlikte pos makinesinden serbest meslek makbuzu çıktılarına ek olarak e-smm’nin ayrıca düzenlenmesi mi gerekiyor?

Doktorların kullandığı özel POS dışında normal POS kullanılarak tahsilat yapılması durumunda e-SMM düzenlenmesi zorunludur. Hekim POS cihazını kullanan serbest meslek sahipleri e-SMM uygulamasına geçtikten sonra Hekim POS terminalinden üretilen belgeler e-SMM yerine geçemeyecektir. Alternatif olarak, bu mükelleflerin dilerlerse (zorunlu değil), EFT-POS özelliği ile YN ÖKC almaları halinde, burada e-Self’te düzenlenecek ÖKC Bilgi Fişinde (e-SMM Bilgi Çeki) banka işlem bilgileri yer almalıdır – İşe Giriş Dekontu ve ÖKC Bilgi Fişini İçermelidir Müşteriye teslim edilmek kaydıyla, YN ÖKC tarafından EFT-POS ile düzenlenen Bilgi Fişi, elektronik serbest meslek makbuzunun kağıt nüshası yerine geçebilir. Bu durumda mükellef daha sonra bilgi fişine bağlı olarak e-SMM düzenlemek zorundadır.

Doktor POS’unu kullanan mükellefler, YN ÖKC’yi EFT-POS özelliği ile almamış veya kullanmamış ise, elektronik ortamda düzenledikleri ve elektronik sertifika ile imzaladıkları e-SMM’yi imzalı olarak ibraz ederek teslim etmeleri gerekmektedir. kağıt. muhatabın talebi üzerine elektronik olarak basılır veya sunulur.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Doktorların kullandığı satış noktası cihazları e-smm cihazlarının yerini mi alıyor?

e-SMM’leri geriye dönük olarak düzenleyebilir miyiz?

e-SMM Yol Haritası

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın