medyauzmani.com
İnşaat faaliyetleri karşılığı kesilen hakediş faturalarında kesinti yapılır mı? – Özgün Fikirler

İnşaat faaliyetleri karşılığı kesilen hakediş faturalarında kesinti yapılır mı?

İnşaat ve onarım işlerine ilişkin hakedişler için düzenlenen faturalarda %3 stopaj veya 3/10 KDV var mı? Kesilen tutar nasıl geri alınır, nakit mi yoksa kesinti mi?

Peşin ödeme (ödeme) varsa, GSYİH’nın% 3’ü alınacaktır. Tutulan KDV’den kesilen KDV yoktur.

Vergi iadesi için GİB internet VD sisteminin GEKSİS bölümünden yapılmaktadır.

Türkiye’deki fabrikamızın renovasyonu ile ilgili olarak yabancı bir firmadan danışmanlık hizmeti almaktayız. Bazı kontroller yurt dışından yapılırken, bazıları ise Türkiye’ye bizzat gelmektedir. Türkiye’de çalışma süresi (183 gün) dikkate alınarak gelir vergisi stopajı mı yapacağız yoksa aldığımız danışmanlık hizmetlerinin toplamından mı yapılmalı?

Türkiye’deki çalışma sürelerinin (183 gün) dikkate alınması gerekir, 183 günden az olması durumunda stopaj uygulanmaz.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Vergi, harç ve harçtan belge muafiyetimiz var. Hakedişler için damga vergisi ödeyecek miyiz?

Hazine tarafından karşılanan taksit tutarlarının yüklenicinin kademeli ödemesinden düşülmesinde katma değer vergisi matrahı ne olacaktır?

Proje keşif, metraj hesabı ve hakediş hesabı işi kazanç, serbest meslek…

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın