medyauzmani.com
İmran Khan’ın konuşmasının Pakistan’da yayınlanması yasaklandı – Fikirler – fikirler.net.tr – Özgün Fikirler

İmran Khan’ın konuşmasının Pakistan’da yayınlanması yasaklandı – Fikirler – fikirler.net.tr

PEMRA’dan yapılan açıklamada, Khan’ın konuşmalarının ve basın toplantılarının tüm uydularda yayınlanmasının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, Khan’ın konuşmasının devlet kurumları tarafından cinayeti planlamak gibi asılsız suçlamalar yapıldığını vurgulayarak, bu tür içeriklerin yayınlanmasının halk arasında barışı bozacağını ve nefret yaratacağını söyledi.

Belgede, İmran Khan’ın konuşmasının birçok yasayı ihlal ettiği belirtilirken, karara uymayan televizyon kanallarının lisanslarının askıya alınabileceği belirtildi.

PEMRA ayrıca 21 Ağustos’ta Khan’s’ta yapılacak. “korkutucu kuruluşlar ve hükümet yetkilileri” Konuşmalarının televizyonda canlı yayınlanmasını yasakladı.

İmran Han’ın hükümeti Nisan’da düştü

Pakistan’da Imran Khan’ın hükümeti 10 Nisan’da parlamentoda yapılan güven oylamasında 174 “hayır” oyu ile düştü.

Üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan’da parlamentoda yapılan seçimde 174 oyla halkın çoğunluğunun desteğiyle başbakan seçildi.

Hakan saldırıya uğradı

Khan, koalisyon hükümeti erken seçim ilan etmediği için 28 Ekim’de Lahor’dan İslamabad’a yürüyüşe başladı.

Khan, 3 Kasım’da Wazirabad’da grubuna ateş açılması sonucu iki bacağından yaralandı. Silahlı saldırı sırasında Han’ın ayağına 4 kurşun isabet etti. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 13 kişi de yaralandı.

Askerler eleştirildi.

PTI lideri Khan, dün Lahor’da tedavi gördüğü hastanede basına yaptığı konuşmada, Wazirabad’a gitmeden önceki gün kendisini öldürmeye yönelik bir komplo olduğu bilgisini aldığını söyledi. “Başbakan Shahbaz Sharif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faysal Nasir’in planları olduğunu duydum.” konuşmuştu.

Han, İslamabad’a yolculuğuna başladığında bu insanların büyük katılımını gördüğünü ve bu nedenle onları öldürmek istediğini söyledi.

Pakistan ordusu tarafından yayınlanan bir açıklamada, Khan’ın ajans hakkındaki yorumları “Beklenmeyen hatalar” böyle açıklanmış, şiddetle karşı çıkılmıştı.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın