medyauzmani.com
IMEI numarasına sahip malları ihraç etmeden önce uygunluğu doğrulamak için BTK’ya başvurun. – Özgün Fikirler

IMEI numarasına sahip malları ihraç etmeden önce uygunluğu doğrulamak için BTK’ya başvurun.

Öğeyi IMEI numarasıyla dışa aktar
önce uyumluluğu kontrol etmek için
BTK’daki uygulama

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Elektronik Kimlik Belgesi (İhracat: 2019/5) Kullanılarak İhraç Edilen Eşya Sempozyumu’na istinaden;

özet
Beyan sahibi, IMEI numarasına sahip malları ihraç etmeden önce one-stop-shop sistemi üzerinden IMEI numarasına uygunluğunun doğrulanması için BTK’ya başvuracaktır.

▪ Kurum tarafından elektronik ortamda yapılacak kontrolün olumlu sonuçlanması halinde uygunluk yazısı düzenlenir.

▪ Beyan edilen eşyanın IMEI numarası gümrük beyannamesi sistemine girilir ve beyanname kaydı yapılırken gümrük idaresince uygunluk yazısı istenir.

▪ IMEI numaralı eşyanın ihracatına ilişkin olarak bu beyan hükümlerine göre işlem yapmak ihracatçının sorumluluğundadır.

▪ IMEI numarasının beyan edilmemesi halinde, cep telefonu haricindeki eşyanın IMEI numarası içerip içermediği gümrük idaresince ayrıca araştırılmaz.

Söz konusu uygunluk yazısı, beyan edilen IMEI bilgilerine göre GSMA verilerine ve cihazların IMEI numaralarının marka ve model bilgileri ile tutarlılığına, kayıp ve çalıntı durumlarına, IMEI bilgilerinin değişimine ve uygunluğuna dayanmaktadır. Elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların kaydına ilişkin Yönetmelik’in ilgili hükümleri ile.
ayarlanacak.

Söz konusu açıklama 08/07/2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

18.06.2019 tarih ve 30805 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı elektronik kimlik
Bilgili Malların İhracatına İlişkin Açıklama (İhracat: 5/2019)‘ile
Elektronik kimlik bilgileri ile eşyanın ihracatında Bilgi Teknolojileri Kurumu
Daha önce elektronik ortamda uygulanacak kontrole ilişkin usul ve esaslar hakkında
Düzenlemeler yapıldı. Açıklamada yer alan yorumların özeti aşağıdadır.

tanımlar
açıklamada;

a) Bakanlık: Ticaret Bakanlığını,

b) BTK: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu,

c) GSMA (Global System for Mobile Communications): GSM Birliğini,

ç) IMEI: Mobil cihazların uluslararası elektronik kimlik bilgilerini gösteren numarayı,

d) Tek pencere sistemi: gümrük işlemlerine tabi eşya için farklıdır.
İşletmelerin izin, onay ve belge başvurularının tek bir noktadan (elektronik başvuru) yapılarak ilgili kuruluşa gönderildiği ve ilgili kuruluş tarafından düzenlenen belgelerin gönderildiği Ticaret Bakanlığı tarafından yönetilen sistem elektronik ortamda (elektronik belge) doğrudan gümrük işlemlerinde kullanılmak üzere.

araç.

II- İhracat İşlemleri
(1) IMEI numarasına sahip eşyanın ihraç edilmesinden önce beyan sahibi tarafından Tek Pencere sistemi üzerinden IMEI numarasının uygunluğunun kontrolü için BTK’ya başvuru yapılır. BTK tarafından elektronik ortamda yapılacak kontrol işleminin olumlu olması halinde uygunluk yazısı sunulur. Beyan edilen eşyanın IMEI numarası gümrük beyannamesi sistemine girilir ve beyanname kaydedilirken gümrük idaresi tarafından uygunluk yazısı istenir. IMEI numaralı eşyanın ihracatında bu beyan hükümlerine uygun işlem yapılması ihracatçının sorumluluğundadır. IMEI numarası beyan edilmediği takdirde cep telefonu haricindeki eşyanın IMEI numarası olup olmadığı gümrük idaresince ayrıca araştırılmayacaktır.

(2) Beyan edilen IMEI bilgilerine göre birinci fıkrada belirtilen harf karşılığı.
Cihazların IMEI numaralarının marka ve model bilgileri ile GSMA verileri esas alınarak,
Kayıp ve çalıntı IMEI ve e-kimlik bilgileri değiştirildi
Bilgi Teçhizatı Tescili Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca
Uyumluluk için kontrol edildi.

Üçüncüsü: diğer mevzuat
Beyan kapsamında verilen uygunluk yazısı, ürün güvenliği, muayene ve diğer mevzuat kapsamında alınması gereken izin ve belgelerin yerine geçmez.
Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesine engel teşkil etmez.

ilgili açıklama 08/07/2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Bu kabul edilir…

Elektronik kimlik bilgileri (İhracat: 2019/5) ile eşyanın ihracatına ilişkin resmi açıklama için tıklayınız.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın