https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
İade edilen çeklerin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre azalmıştır. - Özgün Fikirler
Anasayfa » Haber » İade edilen çeklerin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre azalmıştır.

İade edilen çeklerin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre azalmıştır.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

bilgileri kontrol et

Mayıs 2020

İade edilen çek miktarı azaldı.

2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde bankalara arz edilen 5,6 milyon adet 377 bin çekmeceli çekin toplam tutarı 363 milyar TL olarak gerçekleşti.

geçen yılın aynı dönemine göre; Çek hacminde %2, çek sayısında %24 ve keşideci (tekil) sayısında %13 oranında azalma sağlanmıştır.

İade edilen çek miktarı azaldı.

Ocak-Mayıs 2020 döneminde 19 bin ihraççıya ait bankalara ibraz edildiği anda iptal edilen 97,6 bin adet çekin toplam tutarı 5,8 milyar TL oldu. 8,2 bin çekmeceye ait 1 milyar TL’lik 16,6 bin çek ödendi, bedelsiz işlemleri sonradan yapıldı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre karşılıksız çek tutarı yüzde 59, çek adedi yüzde 67, bireysel keşideci sayısı yüzde 46 azaldı.

İade edilen çeklerin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre azalmıştır.

2020 yılı Mayıs ayında iade edilen çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı; Miktar bazında bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puan azalarak yüzde 1,6, adet bazında ise 1,8 puan azalarak yüzde 1,8 oldu.

İade edilen çeklerin valiliklere göre dağılımı

2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde en fazla karşılıksız çek yaşanan 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olurken, en çok çek ve çek çekilen 5 il ise İstanbul, Ankara, İzmir, Sırasıyla Antalya ve Bursa… Oldu.

Çeke karşılık verilen çek oranının en yüksek olduğu 5 il sırasıyla yüzde 7,1 ile Mardin, yüzde 4,7 ile Artvin, yüzde 4,5 ile Bayburt, yüzde 4,1 ile Bingöl ve yüzde 4 ile Hakkari oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Verisi 16.06.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın