medyauzmani.com
Huawei Dijitalleşme ve Yeşil Enerji Finansman Zirvesi İstanbul’da yapıldı – Özgün Fikirler

Huawei Dijitalleşme ve Yeşil Enerji Finansman Zirvesi İstanbul’da yapıldı

Huawei Orta ve Doğu Avrupa ve İskandinavya Bölgesi, ‘Dijitalleşme ve Yeşil Enerji Finansmanı Zirvesi’ IDC iş birliğiyle 18 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. ‘Daha Güçlü Dijitalleşme ve Yeşil Enerji’ temasıyla düzenlenen konferansta, yeşil enerjinin geleceği için yatırımların artırılmasına ilişkin konular ele alındı.

Huawei Dijitalleşme ve Yeşil Enerji Finansmanı Zirvesi’ni 18 Ekim’de İstanbul Four Seasons Otel’de gerçekleştirerek, artan yeşil enerji kullanımı ve bu alanda finansmana ilişkin konuların tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Ağı Başkanı Prof. Konferansa katılan konuşmacılar arasında Jeffrey D. Sachs, Huawei Orta ve Doğu Avrupa ve İskandinavya CFO Zhang Lei, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Genel Müdürü Yiğit Yaşar Korkmaz ve Turkcell CFO’su Osman Yılmaz yer aldı.

12 ülkeden yaklaşık 300 ekonomistin katıldığı toplantıda; Ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi, bölgesel verimliliğin artırılması ve potansiyel ticari işbirliğinin oluşturulması konuları ele alındı. Katılımcılar ayrıca Kuzeydoğu Avrupa bölgesinin sınır ötesi ve dijital fırsatlarını yeşil enerji ile kullanma konusundaki fikirlerini paylaştılar.

Korkmaz: “Yeşil devrimi desteklemeye devam edeceğiz”



Konferansın açılışında katılımcılara hitap eden Maliye ve Maliye Bakanlığı Kredi Yönetimi Müdürü Yiğit Yaşar Korkmaz konuşmasında şu sözleri söyledi; “Dünyanın her yerinde mali sıkıntılar olsa da; her zamankinden daha güçlü, daha sürdürülebilir ve sürdürülebilir büyümeye ihtiyacımız var. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve hızlı büyümenin neden olduğu sorunları çözmek ve ekonomik refahı sağlamak için yeni sürdürülebilir projeler üretmemiz gerekiyor. Bu değişim önemli bir ekonomik ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Sadece elektrik üretiminde değil, sanayi ve tarımda da yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırıyoruz. Sektörün elektrik ihtiyacını karşılamak için Güneş Enerji Santrali kurulumu için de vergi muafiyeti sağlıyoruz. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin neden olduğu artan ekonomik ve sosyal sorunlara kalıcı ve etkili bir çözüm bulmak için ortak ve kalıcı bir küresel işbirliğine ihtiyaç var.”

Lei: “Yeşil ve akıllı bir ülkeye yatırım yapmak ekonomik büyümeye yardımcı olacak”



Huawei Orta ve Doğu Avrupa ve İskandinavya CFO’su Zhang Lei yaptığı açıklamada; “Dünya ekonomisinin büyüdüğü ve çöktüğü gerçeğine rağmen, iklim değişikliği ve küresel ısınma sorunları her geçen gün artıyor. Bu önemli politika yeşil enerji yatırımlarına olan ihtiyacı da artırmaktadır. 2021 yılına kadar 250 milyar doları aşan gelirle dünyanın en büyük ikinci Ar-Ge şirketi olacağız. İklim değişikliği, enerji üretmenin yeni bir yolunu gerektiriyor. Düşük karbonlu çözümlerimiz bugün birçok ülkede kullanılmaktadır. Huawei gibi biz de yeşil bir dijital dönüşüm üzerinde çalışan ilk 500 küresel şirket arasındayız. Sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için bir araya gelen bilişim ve enerji profesyonellerine finansal çözümler sunmak için bugün bir aradayız. Bunu başarmak için en iyi ürün ve hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. “dedi.

Sachs: “Doğru finansman türleriyle akıllı teknolojiler geliştirmemiz gerekiyor”

Zirvede yaptığı konuşmada, “Huawei her zaman yeni teknolojilerin geliştirilmesinde öncü olmuştur. Bugün ise çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine öncülük etmektedir.” Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Ağı Başkanı Prof. Jeffrey D. Sachs, dünyanın farklı ülkelerinde somut etkilerin küresel ısınmaya etkileri üzerine bir araştırmayı katılımcılarla paylaştı. Sachs konuşmasında şunları söyledi; “Günümüzde yeşil teknolojiye odaklanmak önemli. Huawei’nin geliştirdiği akıllı makinelerle verimli enerji üretebiliriz. Yeşil enerjinin maliyeti sanıldığı kadar pahalı değil. Doğru finansman türleriyle akıllı teknolojiler geliştirmemiz gerekiyor. Huawei olarak enerjinin her alanında verimliliği artırmak için yeşil ve dijitali birleştiren teknolojileri kullanmalıyız.”

Yılmaz: “İstikrar odaklı yatırımlarımıza devam edeceğiz”

Turkcell CFO’su Osman Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada; “Turkcell’de yaptığımız Ar-Ge ve operasyonel yatırımlarla tüm paydaşlarımıza en son teknolojiyi sunuyoruz. Tüm iş modellerimizle; bunu entegre, sürdürülebilir ve ölçülebilir bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sadece müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmakla kalmıyoruz, çevreye olan etkiyi ve geleneksel yöntemlerle de azaltmak için çalışıyoruz.GSMA raporlarına göre telekom sektörü çok hızlı büyüyor ve iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarımız da artıyor.Huawei ile bu yıl imzaladığımız iş ortaklığı anlaşması ile, Startuplar yerine güneş enerjisinden faydalanmak için adımlar attık. Huawei gibi dijital teknoloji ortaklarımızla sürdürülebilirlik ve yeşil enerji çözümlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Huawei, yeşil teknoloji stratejisini ‘Daha fazla ICT, daha az WATT’ olarak onayladı. Bugün, Dijital Güç İş Grubu ile şirket, güneş enerjisinin kullanımından trafo merkezlerindeki enerji tasarrufuna kadar çok çeşitli alanlarda enerji kullanımına devam ediyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın