medyauzmani.com
Hariç tutuldu: FTX CEO’su Tüm Gerçeği Söyledi! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Hariç tutuldu: FTX CEO’su Tüm Gerçeği Söyledi! – Fikirler – Fikirler

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), servetinin neredeyse tamamını kaybetti. Şimdi, kripto borsasında neler olup bittiğini tam olarak ortaya çıkarmak üzere olduğu söyleniyor. SBF, öz disiplin ve zayıf hafıza nedeniyle günlük tweet dizisini sonlandırdı. Sorun şu ki, topluluk bunun ne anlama geldiğini hala anlamıyor.

FTX’in eski direktörü Twitter’da ilginç bir paylaşım yaptı

Sam Bankman-Fried, kripto borsası FTX’in çöküşünden sadece birkaç gün sonra, Pazartesi ve Salı günleri bir dizi anonim tweet’te “değiştiğini” söyledi. Tweet’ler, şirkette tam olarak neler olup bittiğini açıklamak üzere olduğu konusunda onunla dalga geçiyor. SBF, dizisine “Ne oldu” ile başladı ve ardından attığı tweet’te “Hukuki tavsiye değil. Mali tavsiye değil. Hatırladıklarım bu kadar ama bazı yerlerde hafızam yanılabilir” dedi.

SBF tweetleri birkaç saat sonra gönderdi. Salı sabahı attığı son tweet’te, “Olanlara geri döneceğim. Ama şimdilik bugün nerede olduğumuz hakkında konuşalım” diye yazdı.

Bu arada Bankman-Fried, Cuma günü FTX’te olanlar hakkında daha fazla bilgi paylaşmak istediğini yazdı. Bu sebeple şu bilgileri paylaştı:

Hepsini bir araya getiriyorum. Ancak, bu hafta başlarken işlerin düzelmeye başladığını görünce şaşırdım. Yakında bu oyun hakkında daha fazla şey yazacağım. Ama anladığımda, anladığımdan emin olmak istiyorum.

Birkaç tweet’in açığa çıkardığı gizliliğe ve komploya rağmen, Reddit’te konu hakkında Occam’ın makasını kullanarak yorum yapan bir kişi, bunun topluluğun kafasını karıştırma girişimi olduğu görüşünü paylaştı. Bu konuda şunları söyledi:

Mahkemede akıl hastası olduğunu veya diğerlerinin öne sürdüğü gibi meteliksiz olduğunu iddia etmek için bunu yaptığına inanmıyorum. Bunu insanları uzaklaştırmak için bilerek yapıyorlar. Bu da pişman olmadığını gösteriyor…

Sam Bankman-Fried: Bu korkunç olurdu!

SBF geçen hafta varlıklarının neredeyse tamamını kaybetti. Ayrıca kurucu ortağı olduğu şirketlerden ikisi, yatırım şirketi Alameda Research ve kripto para borsası FTX, getiriye katkıda bulundu. Bankman-Fried Pazar günü NYT’ye FTX’in çöküşünden bu yana beklenenden daha iyi performans gösterdiklerini söyledi. Bu radyoya, “Şimdi uyuyamayacağımı düşünürsünüz. Onun yerine başkalarını alıyorum. “Daha kötü olabilirdi,” dedi.

Ayrıca her zamanki kadar zor olmasa da Story Brawl video oyununu oynamaya devam ettiğini söyledi. Radyoda oyunun “aklını başından aldığını” söyledi. NYT ile yaptığı bir röportajda Bankman-Fried, gizem dizisinin yalnızca ilk iki bölümünü listeledi – ‘Ne’ ve ‘H’. Yayına, dizinin birden fazla kelimeyi kapsayacağını, ancak “ilerledikçe uydurduğunu” söyledi. The Times’ın kendisine tweetleri neden gönderdiği sorulduğunda, “Bilmiyorum. İyiyim. Sanırım zamanı geldi” yanıtını verdi.

FTX düşüşünün sonuçları ortada

Kasım ayı başlarında CoinDesk, Alameda’nın hisselerinin çoğunun FTX’in dahili hisse senedi sembolü FTT’ye bağlı olduğunu bildirdi. Birkaç gün sonra, FTX rakibi Binance, FTT varlıklarını yaklaşık 530 milyon dolara satacağını duyurdu. Bankman-Fried’e göre, bazı trader’lar sadece üç gün içinde toplam yaklaşık 6 milyar doları bulan varlıklarını FTX’ten çıkarmak için uğraştı.

kriptokoin.comTakip ettiğiniz gibi Binance, FTX’i kurtarmak için anlaşmaya geri döndü. Daha sonra Bankman-Fried, FTX’in CEO’luğundan istifa etti. Ek olarak, FTX, Alameda Research ve yaklaşık 130 bağlı şirket, Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

Crypto UK endüstri grubunun CEO’su Ian Taylor, bilgisine göre kaybedilen paranın çoğunun yatırımcılara ait olduğunu söyledi. Bu arada, Ontario Teachers’ Pension Plan’ın iflas eden bir borsaya 95 milyon dolar yatırım yaptığı ortaya çıktı. İkigai CIO’su Travis Kling de 14 Kasım’da yatırımcıların paralarının büyük bir kısmını kaybettiğini itiraf etti.

Pratik adanmışlığa inanan Bankman-Fried, bir noktada 26 milyar dolara ulaşan serveti için yüce hırslara sahipti. Yaptığı dağıtım planıyla servetini artırıyordu. Ancak FTX’in çöküşü buna bir son verdi. Bloomberg’in haberine göre Bankman-Fried’in serveti yüzde 94 düşüşle 1 milyar dolara geriledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın