medyauzmani.com
Hangi pozisyonda gereklidir? – Fikirler – Özgün Fikirler

Hangi pozisyonda gereklidir? – Fikirler

Üroflowmetre neden test edilir?

Yavaş idrara çıkma, yavaş idrar akışı veya idrar yapma zorluğunuz varsa doktorunuz bir idrar akış ölçer önerebilir. Bu test ayrıca sfinkter kasını test etmek için de kullanılabilir. Sfinkter, mesane açıklığının çevresini kaplayan dairesel bir kastır. Bu kas inkontinansı önlemeye yardımcı olur.

Test sonuçları, doktorunuzun mesanenizin ve sfinkterinizin ne kadar iyi çalıştığını anlamasına yardımcı olabilir. Bu test ayrıca normal idrar akışına engel olup olmadığını test etmek için de kullanılabilir. Test, ortalama ve maksimum idrar akış hızlarını ölçerek tıkanıklığı ve tıkanıklığın ciddiyetini ölçebilir. Bu test aynı zamanda zayıf bir mesane veya genişlemiş bir prostat gibi diğer idrar yolu problemlerini belirlemeye yardımcı olabilir. Belirli koşullar normal idrar akışını etkileyebilir.

Bu pozisyonlar şunları içerir:
iyi huylu prostat hiperplazisi (üretrayı tamamen bloke edebilen genişlemiş bir prostat bezi)
Mesane kanseri
Prostat kanseri
idrar tıkanıklığı
Nörojenik mesane disfonksiyonu, omurilik tümörü veya omurilik yaralanması gibi sinir sistemi problemlerine bağlı mesane problemleri

Bir Üroflowmetre testine nasıl hazırlanırsınız?

Bu test için idrar örneği vermeniz gerekir. Bu rahatsız edici olsa da, herhangi bir fiziksel rahatsızlık hissetmemelisiniz.

Test için mesanenizin dolu olması gerekir. Yeterli idrar üretmek için bol sıvı tüketin.

Hamileyseniz veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Ayrıca doktorunuza hangi ilaçları, bitkisel takviyeleri ve vitamin takviyelerini kullandığınızı söyleyin. Bazı ilaçlar mesane fonksiyonunu etkileyebilir.

Üroflowmetre testi

İdrarın bir kaba boşaltıldığı geleneksel testlerden farklı olarak bu test, huni şeklindeki bir cihaza veya bu test için kullanılan özel bir tuvalete idrar yapılmasını gerektirir. Tuvalete veya makineye tuvalet kağıdı koymamak önemlidir.

İdrar akış hızını değiştirmeye çalışmadan normal şekilde idrar yapmak en iyisidir. Bir huniye veya tuvalete bağlanan bir idrar akış ölçer, idrar çıkışının hızını ve miktarını ölçer. Cihaz açılıncaya kadar idrara çıkmamalısınız.

Bir idrar akış ölçer, verilen idrar miktarını, saniyedeki akış hızını ve mesaneyi boşaltmak için geçen süreyi ölçer. Bu bilgiler grafiğe kaydedilir. Normal idrara çıkma sırasında idrara çıkma önce yavaş başlar, sonra hızlanır ve sonlara doğru tekrar yavaşlar. Bir idrar akış ölçer, doktorunuzun teşhis koyabilmesi için varyasyonları kaydedebilir.

Cihaz, idrar yapmayı bitirdiğinizde sonuçları bildirir. Doktorunuz daha sonra sonuçlarınızı sizinle paylaşacaktır. Durumunuza bağlı olarak, bu testi arka arkaya birkaç gün yaptırmanız gerekebilir.

Üroflowmetre testi sonuçlarının yorumlanması

Doktorunuz sonuçlarınızı maksimum akış hızınızı belirlemek için kullanacaktır. Herhangi bir tıkanıklığın varlığını veya ciddiyetini belirlemek için idrara çıkma şekli ve idrar hacmi dikkate alınır.

Azalan idrar akışı, zayıf mesane kaslarını veya üretrada bir tıkanıklığı gösterir.

Artan idrar akışı, idrar akışını kontrol etmeye yardımcı olan kaslardaki zayıflığı gösterebilir. Bu aynı zamanda enürezisin bir işareti olabilir.

İdrar testinden sonra, doktorunuz bir tedavi planı geliştirirken kişisel durumunuzu ve semptomlarınızı dikkate alacaktır. Bunun için başka idrar testleri de gerekebilir. Test sonuçlarını doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz tedavinin gerekli olup olmadığını ve tedavi gerekliyse seçeneklerinizin neler olduğunu size söyleyecektir.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın