medyauzmani.com
Hangi besinler kolesterolü düşürür? – Fikirler – Özgün Fikirler

Hangi besinler kolesterolü düşürür? – Fikirler

Doktorunuz size kolesterolünüzü düşürmenizi söyledi mi? Bakmanız gereken ilk yer tabağınızdır. Yağlı hamburger ve patates kızartmasını seviyorsanız bu öneriyi beğenmeyebilirsiniz. İyi haber şu ki, daha iyi beslenme alışkanlıkları için lezzetten vazgeçmek zorunda değilsiniz.

tatlı soğan

Son araştırmalara göre, soğanda bulunan quercetin maddesi, yüksek yağlı gıdaların kolesterol içeriğini azaltır. Soğan, yüksek kan kolesterolü olan kişiler için faydalı olan bir anti-inflamatuar ve büzücü etkiye sahip olabilir.

Öneri: soğan halkalarını atlayın. Kolesterol dostu değildir.

Sarımsak

2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre sarımsaktaki kolesterol

30 mg/dL azalma olasılığı vardır.

Bütün diş sarımsakları zeytinyağında yumuşayana kadar bekletin ve tadını sevmediğiniz yiyeceklere ekleyin. Sarımsağın tadı yağdan daha iyidir ve daha sağlıklıdır.

mantarlar

Journal of Nutrition’da 2016 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre shiitake mantarlarının kolesterol düşürücü etkisi vardır. Bu çalışma, benzer sonuçlar gösteren önceki çalışmaları doğruladı.

Araştırma konusu olan shiitake mantarının çeşitli çeşitleri, çiftçi pazarlarında ve süpermarketlerde bulunmaktadır. Bu çeşitler aynı zamanda kolesterole de iyi gelmektedir.

avokado

2016 yılında incelenen 10 avokado çalışması sonucunda diyete avokado eklenmesinin toplam kolesterolü düşürdüğü gözlemlendi.

Avokadonun kendisi bir dilim limonla mükemmeldir. Soğanın gücünü avokado ile de açığa çıkarabilirsiniz.

biber

Hiçbir şey biberin acılığı kadar kan akışını hızlandırmaz. Hayvan çalışmalarında biberdeki kapsaisin içeriği ateroskleroz, obezite ve tansiyon riskini azaltır.

İster salata yapın, ister çorbaya biraz acı biber ekleyin, tadı güzelleştirecektir. Biberlerin acılığından korkuyorsanız, dolmalık biberle başlamak isteyebilirsiniz.

Pico de gallo, salsa ve daha fazlası

Mayonez veya ketçapı unutun. Bir şef bıçağı alın ve dilimlemeye başlayın. Taze atıştırmalıklar yapmak için taze domates, soğan, sarımsak, kişniş ve diğer kalp dostu malzemeleri doğrayın.

Salsaya dikkat edin, ağır sodyum içeriği beslenmenizi etkileyebilir.

lezzetli meyveler

Sağlığınıza fayda sağlayan tek besin türü sebzeler değildir. Meyveler de var.

  • Elma
  • turunçgiller
  • Mango
  • erik
  • yoksulluk
  • üzüm
  • dut çeşitleri

Meyveyi ara öğün olarak ya da yemek sonrası atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Yaratıcı olmaktan korkmayın.

Fındık ve fıstık çeşitleri

Harvard Tıp Okulu’na göre ceviz açısından zengin bir diyet, kolesterol ve kalp hastalığı riskini azaltır. Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre fındık, kalp hastalığından ölme riskini azaltıyor.

Bu çok güzel olsa da tadı uzun süre size hitap etmeyebilir. Badem ve ceviz, salatalara da eklenebilecek harika atıştırmalıklardır.

Taze ürünleri tercih edin

Bir yiyeceğin kalbinize iyi gelip gelmediğini belirlemenin en kolay yolu, taze olup olmadığına bakmaktır. Bu, çantanızı taze ürünlerle doldurmanızın faydalı olacağı anlamına gelir. Piyasada sağlıklı olarak tanıtılan ürünlerin çoğu, sağlığınıza zararlı olan yüksek sodyum içerir.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın