medyauzmani.com
Hamilelik Egzersizi – Esneme ve Güçlendirme – Fikirler – Özgün Fikirler

Hamilelik Egzersizi – Esneme ve Güçlendirme – Fikirler

germe hakkında

Vücudunuzdaki her kas grubunu haftada en az 3 kez esnetmeniz gerekir. Böylece esnek kalabilir ve kas gerginliğini önleyebilirsiniz.

Germe, kas spazmlarını önler ve hareketliliğinizi artırır. Egzersiz yaparak, kaslarınızı normal uzunluklarının ötesine uzatabilirsiniz. Kaslar kolay uzamıyor veya güçlenmiyorsa esneme riski vardır. Rutin olarak gerilmiş ve güçlendirilmiş kasların gerginlik geliştirmesi daha az olasıdır. Hamilelik sırasında eklemlerinizin ve bağ dokularınızın daha esnek olacağını unutmayın. Bu yüzden fazla germemeye dikkat edin.

Kasları germenin birçok farklı yolu vardır. Rutininize başka egzersizler de ekleyebilirsiniz. Egzersizleri haftada en az 3 kez, kuvvet antrenmanından önce veya sonra veya hem önce hem de sonra yapmaya çalışın. Sırt üstü dururken esneme hareketlerine çok fazla zaman ayırmamaya çalışın.

Tüm esneme hareketlerini yaparken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Kaslarınızda gerginlik hissedene kadar gerin, ardından ağrı veya rahatsızlık hissettiğinizde bırakın.
  • Gerinmeyi yaparken 30 saniye basılı tutun.
  • Aynı esnemeyi bir daha asla yapmayın. Aynı hareketi tekrarlamak kasları fazla çalıştırır ve kas gerginliği yaratır.
  • Nazikçe ve yavaşça gerin.

Rutininize yeni egzersizler eklemekten çekinmeyin. Bu egzersizleri haftada en az üç kez antrenmanınızdan önce veya sonra veya antrenmanınızdan önce ve sonra yapmayı deneyebilirsiniz.

Kaynak: Sağlık hattı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın