medyauzmani.com
Günlük 50.000 varil yerli petrol üretimi ile son 20 yılın en yüksek üretimine ulaşıldı. – Özgün Fikirler

Günlük 50.000 varil yerli petrol üretimi ile son 20 yılın en yüksek üretimine ulaşıldı.

ETKB 2021 Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2021 yılı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesini sunarken, Türkiye’deki kurulu gücün 93 bin 207’ye ulaştığını söyledi. Eylül ayının sonuna kadar megavat.

Türkiye’de elektrik tüketiminin son 18 yılda ortalama yüzde 5 arttığını kaydeden Bakan Dönmez, 2000 yılı başında 130 milyar kilovat saat olan tüketimin, 2019 sonunda 303 milyar kilovat saate yükseldiğini bildirdi. .

2020’nin ilk 9 ayında elektriğin yüzde 46’sının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini kaydeden Demir, “Kalan üretimin yüzde 34’ü kömürden, yüzde 19’u doğalgazdan ve kalanı diğer kaynaklardan, payı ise yerli kaynaktan sağlandı. kaynaklar.” ve yenilenebilir %10. 61 oldu.” ibaresini kullanın.

2000’li yıllarda yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin 34 milyar kilovat saat olduğunu hatırlatan Bakan Dönmez, “2019’da bu 4 katına çıkarak 133 milyar kilovat saate ulaştı. 2020 Kaynaklar bazında bakıldığında, toplam elektrik üretiminde hidroelektrik enerjinin payı yaklaşık yüzde 29, rüzgarın payı yüzde 8, güneşin payı yüzde 4, jeotermal enerjinin payı yüzde 3 ve biyokütlenin payı yüzde yüzde 2

Bakan Dönmez, yenilenebilir enerjiye dayalı kurulu gücün 2020 Eylül ayı sonunda 47 bin megavata ulaştığını belirterek, bunun toplam kurulu gücün yarısından fazlasını oluşturduğunu teyit etti.

Yerli kömür ve doğal gaz

Dünya genelinde birincil enerji arzında kömürün oranının yüzde 26,9, elektrik üretim oranının ise yüzde 38,2 olduğunu hatırlatan Dönmez, “Yerli kömürün enerji arzında önemli bir araç haline getirilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda güvenlik, toplam 11 milyar ton linyit eklendi Ülkemizin rezervleri 0,3 milyar tondan 19,3 milyar tona yükseldi. ifadesini kullanın.

Dönmez, 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla yıllık 32 milyar metreküp üretim kapasitesine sahip Güney Gaz Koridoru’nun ana omurgasını oluşturan TANAP üzerinden Türkiye’ye 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla yaklaşık 7 milyar metreküp gaz ulaştırıldığını bildirdi. doğal gaz arz güvenliği kapsamı.

TANAP’ın Avrupa’ya gaz arz edecek kısmındaki çalışmaların tamamlandığını belirten Dönmez, TAP’ın devreye alınmasının ardından yıllık 10 milyar metreküp Azerbaycan gazının Avrupa’ya arz edileceğini vurguladı.

İzmir Alicia ve Hatay/Durtyol’da devreye alınan LNG’nin depolanması ve yeniden gazlaştırılmasına yönelik yüzer terminallerin (FSRU) ardından Saros Körfezi’ndeki üçüncü FSRU tesisinin işletmeye alınması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “170 bin metreküp depolama ve Günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma Yeni kapasiteli Türk FSRU gemisi Ertuğrul Gazi yıl sonunda ülkemizde olacak. dedi.

TPAO yerli petrol üretiminde günlük 50.000 varili aştı

Bakan Dönmez sunumunda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) yerli petrol üretiminde günlük 50 bin varili aşarak son 20 yılın en yüksek üretimine ulaştığına değindi.

Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de çalışmaların sıkı bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Dönmez, “Öte yandan Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis adlı iki sismik araştırma gemimizle denizlerimizde detaylı aramalar yapıyoruz. Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz Sakarya sahasındaki Türkalı-1 kuyusunda 5 Kasım’da sondajına başlayan Fatih gemimiz, 31 Ocak’ta teslim alınan ve modernizasyonu tamamlanarak Mersin/Tasuko limanından ayrılan yasal sondaj gemimiz. , 2021’in ilk aylarında Karadeniz’de göreve başlayacak” dedi.

Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis sismik araştırma gemileri ile Doğu Akdeniz’de 46 bin kilometrekare, Karadeniz’de 33 bin kilometrekare sismik veri toplandığını kaydeden Dönmez, şunları kaydetti: Arama ve üretim faaliyetleri kapsamında toplam 76 arama, 2020 yılının ilk dokuz ayında 3’ü denizde, 73’ü karada olmak üzere üretim ve tespit kuyusu ile yaklaşık 186.000 metre sondaj yapılmıştır. dedi.

Karadeniz bölgesindeki Tuna 1 kuyusunda 405 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiğini hatırlatan Dönmez, burada yürütülen çalışmalar kapsamında Sakarya Havzası’nda yaklaşık 40 kuyu açılacağını bildirdi.

Mevcut tüketim miktarı dikkate alındığında bu keşfin piyasa ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamasının beklendiğini kaydeden Dönmez, “Yaklaşık 49 milyar metreküp gaz ithalatını kapsayan uzun vadeli doğal gaz alım sözleşmelerinin ertesi gün sona ereceğini düşünürsek. “5-6 yıl sonra ülkemizin doğal gaz ithalat planları yeniden gözden geçirilecek. Muhtemel müzakerelerin bu yeni durum göz önünde bulundurularak yürütülmesi gerekecek.” Cümleler kullanın.

YEKA ve Nükleer Enerji

Güneş Enerjisinden Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEKA) bölgeleri kapsamında Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile Avrupa ve Ortadoğu’nun yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip tek tam entegre güneş paneli üretim tesisinin hizmete açıldığını hatırlatan, Dönmez, “100 milyon dolarlık panel ve ekipman ithalatının önüne geçen bu tesis sayesinde burada üretilecek ilk yerli güneş panelleri 1000 MW’lık Karapınar GES’te kullanılacak.” dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin (NGS) ilk ünitesinin inşaatına başlandığını vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:

“Akkuyu NGS’nin 2. ünitesinin yapım izni alınmış olup 2. ünitenin temeli 8 Nisan 2020 tarihinde atılmış olup, temel döşeme beton dökümü tamamlanmıştır. Akkuyu NGS’de 23 Temmuz’da, dördüncü ünite için yapı ruhsat başvurusu ise 3 Temmuz’da onaylandı. Hedefimiz, Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini Cumhuriyetimizin 100. yılında, diğer üniteleri ise 2014 yılı sonuna kadar devreye almaktır. Ayrıca bu çerçevede Rusya’daki Nükleer Santraller alanında 102 lisans öğrencisi ve 47 lisansüstü öğrencisi eğitimlerine devam etmekte olup, mezun olduktan sonra ülkelerine dönen 143 öğrenci proje üzerinde çalışmaya başlamıştır.

Geleceğin Elektrik Piyasası (VEP) yakın gelecekte faaliyete geçecek

2021 yılı sonunda doğalgaz vadeli işlem piyasasına (VGP) geçilmesi için çalışmaların başlatıldığının altını çizen Dönmez, “Toptan regüle doğal gaz piyasasının (OTSP) piyasaya sunduğu esneklikle birlikte ihracat da olacak. boru hatları sınır ötesi bir araç olarak kullanılmaktadır.” Doğal gaz ticaret hacminin artırılması, Türkiye’nin doğal gaz ticaret merkezi olma hedefine önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

1 Eylül 2018’de açılan doğal gaz piyasasında 2020 Ekim ayı itibarıyla 50 aktif piyasa katılımcısının bulunduğunu belirten Dönmez, “2020’nin ilk dokuz ayında doğal gaz ticaret hacmi 3 bini aştı. Bu pazarda milyar lira elde edildi.” dedi.

Enerji verimliliği ve madencilik

Enerji verimliliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Dönmez, şöyle devam etti:

“Enerji verimliliği ve sürdürülebilir kaynak kullanımı kapsamında, binalar, hizmetler, enerji, ulaşım, sanayi, teknoloji, tarım ve diğer tüm sektörlere ilişkin yatay konularda 55 eylemi kapsayan Enerji Verimliliği Ulusal Eylem Planı ile toplam 2017-2023 yılları arasında petrol için enerji tasarrufu (MTEP) 23,9 milyon ton eşdeğeri olup, tüm bu önlemlerin uygulanması durumunda 2033 yılına kadar 30,2 milyar ABD Doları mali tasarruf hedeflenecektir. Sanayi sektörüne uygulanan verimlilik artırıcı proje desteği kapsamında, 2009 yılından bu yana 287 projeye 32,8 milyon TL hibe verildi. Toplam tutara ulaşıldı Bu projelere 136 milyon liralık yatırım yapıldı ve yıllık 109 milyon lira tasarruf sağlandı.

Dönmez, “Bir Enerji Bir Jet” projesinde 2,7 milyonu aşkın fidan dikimi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını, yıl sonuna kadar 460 bin yeni fidan dikildiğini, yatırımların devam ettiğini anlattı. çevre, su, toprak ve hava kalitesini iyileştirmek.

Madencilik potansiyelinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalara değinen Dönmez, “2002 yılında yaklaşık 700 milyon dolar olan maden ihracatımız, 2019 yılında 4.31 milyar dolara ulaştı. Ülkemizdeki enerji kaynakları ve enerji kaynakları, 1935 yılından bu yana yapılan 10,4 milyon metre sondajın 7,4 milyon metresi 2003-2020 yıllarında tamamlanmış olup, yıllık 60.000 adet olan analiz/test kapasitemiz 600.000 adetin üzerine çıkmıştır. Kaldırıldı.” Bilgiyle paylaşın.

Dönmez, havadan jeofizik görüntüleme çalışması kapsamında 2019 yılsonu itibarıyla toplam 682 bin km veri uçuşu yapıldığını, 920 bin km etüt ile yer altı görüntüsü alındığını kaydetti. Fatih Dönmez, “2020 yılında potansiyel tespit edilen alanlarda 370 bin km detaylı veri uçuşu gerçekleştirildi, tüm ülke yüzeyinin röntgeni çekildi, jeofizik haritalar hazırlandı ve detaylandırıldı.” ifadesini kullanın.

Maden zenginliğinin ortaya çıkarılması için adımlar atıldığını vurgulayan Dönmez, “Yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 11 milyar ton kömür, 311 ton altın, 2 bin ton gümüş, 5 milyon ton kurşun ve çinko bulunuyor. 3 milyon ton bakır, 83 milyon ton demir başta olmak üzere 2 milyon ton krom, 98 milyon metreküp mermer, 21 milyar ton sodyum sülfat, 243 bin ton nadir element (REE), 24 bin ton uranyum, 8 bin ton toryum, 6 milyon ton lityum dedi.

Dönmez, bakanlık olarak MTA, MAPEG, TENMAK, EPDK ve NDK’nın da yer aldığı 2021 bütçe kanun teklifi toplamının 5 milyar 61 milyon 810 bin lira olduğunu açıkladı.


Kaynak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TC
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan