medyauzmani.com
GTS’ye göre ihracat 2020 Haziran’da bir önceki aya göre %35,13 arttı – Özgün Fikirler

GTS’ye göre ihracat 2020 Haziran’da bir önceki aya göre %35,13 arttı

GTS’ye göre haziran ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 35,13, ​​bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,77 artarak 13 milyar 469 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Mart ayından bu yana tüm dünyayı sosyal ve ekonomik düzeyde olumsuz etkileyen Covid-19 pandemisi nedeniyle dünya ekonomilerinde yaşanan daralmanın olumsuz etkilerinin, ülkemizin ve dünyanın gündemine oturduğu Haziran ayı itibarıyla ortadan kalkmaya başladığı kaydediliyor. ekonomiler normalleşme sürecine girdi. Nitekim Mayıs ayından itibaren yukarı yönlü bir toparlanma gösteren ihracatımızın Haziran ayında yükselişe geçtiği dikkat çekmektedir.

Ayrıca bakanlığımızın başlattığı sanal ticaret heyetleri, kurumlar ve fuarlara sanal destek gibi dijital ekonomi politikaları ile alternatif ulaşım yolları ve ulaşım gibi lojistik politikalar ile geleceğe yönelik olumlu sinyallerin verildiği söylenebilir. Haziran ayında ihracatımızda görülen toparlanma sürecinde bakanlığımızın başlattığı ulaşım yolları. İhracattaki bu artış trendinin sürdürülebilmesi için ihracata yönelik politikaların geliştirilmesi ve sürdürülmesine yönelik adımlar atılacaktır.

Öte yandan haziran ayında ithalatımız bir önceki yılın aynı ayına göre %8,24 artarak 16 milyar 305 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Dış ticaret açığımız haziran ayında 2,8 milyar dolara gerilerken, ihracat ve ithalatın payı %82,6’ya yükseldi.

Haziran ayında dış ticaret açığımız geçen yılın aynı ayına göre %17,3 azalarak 2 milyar 836 milyon dolar olurken, dış ticaret hacmimiz %11,52 artarak 29 milyar 774 milyon dolar oldu.

Mayıs 2020’de %74,5, geçen yıl Mayıs ayında %77,2. Haziran ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı %82,6’ya yükseldi. İşlenmemiş veya yarı işlenmiş altın dış ticareti hariç tutulduğunda, Haziran ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı %92,8 oldu. Bu rakam Ocak-Haziran döneminde %75,9’du.

Haziran ayında en çok ihracat yaptığımız segment “Vahşi Arabalar” oldu

“Otomotiv” faslında ihracatımız Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,19 azalarak 719 milyar $ olarak gerçekleşti. Haziran ayında en çok ihracat yaptığımız diğer fasıllar sırasıyla %14,89 (1 milyar 293 milyon dolar) artışla “Kazanlar ve Makineler” ve %13,28 artışla “Demir Çelik” (774 milyon dolar) oldu.

Öte yandan normalleşme sürecinin de etkisiyle haziran ayında ihracatı mayıs ayına göre önemli ölçüde artan departmanlar ortaya çıktı. Buna göre haziran ayında bir önceki aya göre motorlu kara taşıtları bölümünün ihracatı yüzde 69,9, yenilebilir meyve-kuruyemiş bölümü ihracatı yüzde 52,3, mobilya bölümü yüzde 48,4, kazan ve makine bölümü ihracatı arttı. %41,4, demir çelik bölümünün ihracatı ise %37,9 arttı. % Makine ve elektrikli ev aletleri ihracatı %31,6 arttı.

Almanya en çok ihracat yaptığımız ülke

Haziran ayında en çok ihracat yaptığımız ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere ve ABD olurken, ithalatta ilk üç sırayı Çin, Almanya ve Rusya aldı. Haziran ayında ihracatçılarımız 207 farklı ihracat pazarına erişim sağladı.

Covid-19 sonrası normalleşme süreci nedeniyle gerileyen ihracatımızın gelişmesiyle ortaya çıkan fırsatların etkileri haziran ayında ikili ticaretimize de yansıdı. Nitekim bir önceki aya göre İngiltere’ye %80,82, Almanya’ya %40,6, İtalya’ya %55,3, Hollanda’ya %20,7, Irak ve Belçika’ya %16,3, ihracat %13,2 arttı.

İlk 3 ihracat pazarımız, toplam ihracatımızın %23,0’ını oluşturuyor

Haziran ayında GTS’ye göre en çok ihracat yaptığımız ilk üç ülke olan Almanya, İngiltere ve ABD’ye ihracatımız aylık toplam ihracatımızın %23’ünü oluştururken, en çok ithalat yaptığımız ilk üç ülke olan Çin, Almanya ve Rusya Federasyonu’na ihracatımız gerçekleşti. aylık ithalatımızın %28,5’i için.

Ayrıca Bakanımızın atıfta bulunduğu “ticarette yeni yol haritası” çerçevesinde 2020 yılı Haziran ayında potansiyel pazarlarımızdan Çin’e ihracatımız %19,59, Rusya’ya ihracatımız ise %34,02 arttı.

Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerine ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,85 artarak 6 milyar 531 milyon dolar olurken, bu ülkelere yapılan ihracatımız toplam ihracatımızın yüzde 48,5’ini oluşturdu.

Bir önceki yılın aynı ayına göre 2020 Haziran ayında İngiltere’ye %42,9, Belçika’ya %38,3, İsveç’e %15,9, Almanya’ya %12,5, Yunanistan’a ise %7,4 ihracat artışı dikkat çekti.

Dış ticarette en çok kullanılan ulaşım şekli deniz yolu oldu

عندما ننظر إلى أنواع النقل من الصادرات في حزيران / يونيو 2020 ، نجد أن معظم الصادرات هي عن طريق “Sea Way” (7 مليارات 971 مليون دولار) ، في حين أن وسيلة النقل هذه هي “البري” (4 مليارات 242 مليون دولار) و “hava Yolları”. Ulaşım (bir milyar dolar) 104 milyon dolar” diye devam etti.

İthalatın taşıma şekillerine bakıldığında, ithalatın büyük kısmının “Denizyolu” (9 milyar 145 milyon dolar), “havayolu” (3 milyar 539 milyon dolar) ve “kara” ( 2 milyar 972 milyon dolar). ) sırasıyla).

İhracatta en çok tercih edilen ödeme şekli mal mukabili iade edilir.

Haziran 2020 ihracatta tercih edilen ödeme yöntemlerine bakıldığında; İhracatta en çok “Mal Karşılığı Ödeme” (8 milyar 541 milyon Dolar) ile yapılırken, bu ödeme yöntemini “Peşin Ödeme” (1 milyar 978 milyon Dolar) ve “Evrak Karşılığı Ödeme” (1 milyar 385 milyon Dolar) izledi. milyon dolar).

ithalatta tercih edilen ödeme yöntemlerinin dikkate alınması; İthalatın en büyük kısmı “mal karşılığı ödeme” (8 milyar 780 milyon dolar) ile yapılırken, bu ödeme yöntemini “peşin ödeme” (4 milyar 515 milyon dolar) ve karşılıksız (867 milyon dolar) takip etti.

Ticareti en kolay ve en güvenli ülke olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ülkemizde en kolay ve güvenli ticaretin yapıldığı ülke olma hedefiyle bakanlık olarak geliştirdiğimiz “Yetkilendirilmiş Yükümlülük Uygulaması” başarı ile devam ediyor. Söz konusu uygulama kapsamında 505 firma, ihracatta yerinde gümrükleme, ithalatta yerinde gümrükleme, onaylı gönderici ve onaylı alıcı, 2020 yılı Haziran ayında toplam ihracatımızın %27,93’ünü ve toplam ithalatımızın %29,61’ini oluşturdu.

Bakanlığımızca uygulamaya konulan yukarıda belirtilen kolaylaştırıcı dış ticaret uygulamalarından yararlanan şirketlerimizin toplam dış ticaret hacmi 2020 yılında 8 milyar 590 milyon dolar olarak gerçekleşti. (3 milyar 762 milyon dolar ihracat, 4 milyar 828 milyon dolar ithalat).

Dış ticaretimizi ulusal para birimimiz ile yapıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla dış ticarette yerli ve milli para birimimizin kullanımını artırmaya devam ediyoruz. Haziran ayında ulusal para birimimizde ihracat yaptığımız ülke sayısı 174’e ulaştı. Aynı dönemde 105 ülke ile Türk Lirası cinsinden ithalat işlemleri yapıldı.

2020 yılı Haziran ayında Türk lirası ile toplam dış ticaretimiz 10 milyar 756 milyon Türk lirasına ulaştı. Bunun 4 milyar 219 milyon TL’si ihraç, 6 milyar 537 milyon TL’si ithal edildi.

Aktif şirket sayısını artırmak

2020 yılı Haziran ayı itibarıyla ülkemizde faaliyette bulunan şirket sayısı bir önceki aya göre 9 bin 983 adet artarak 1 milyon 949 bin 57 olurken, limited şirketler toplam aktif şirketlerin %44,7’sini oluşturdu. Tüketici fiyat istikrarını sağlamak ve müşterilerimize güven sağlamak amacıyla bakanlık olarak geliştirdiğimiz ve başarıyla hayata geçirdiğimiz piyasa kayıt sistemindeki tescil ettiren sayısı bir önceki yıla göre %6,68 artarken, sistemdeki bildirim sayısı 15 milyon oldu. ve 258 bin.

Gümrük idarelerince toplanan vergilerin toplam içindeki payı %22,12’dir.

Gümrük idareleri tarafından toplanan vergilerin hacmi haziran ayında 16 milyar 111 milyon TL’ye ulaştı. 2020 yılı Ocak-Mayıs döneminde ülkemizin toplam vergi geliri 280 milyar 506 milyon TL’ye ulaşırken, Gümrük idarelerince toplanan vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payı %22,12 oldu. Gümrük idarelerinin 2020 yılında tahsil ettiği toplam vergiler 78 milyar 164 milyon TL oldu.

Kadınlarımızın iş hayatına girmesiyle ihracata dayalı büyümenin temellerini sağlamlaştırıyoruz.

Ülkemizdeki tacir, sanatkar ve işçi işyeri sayısı haziran sonu itibarıyla 2 milyon 57 bin 955’e ulaştı. 2020 yılı başından bu yana tacir ve sanatkar sayısı yaklaşık 114 bin arttı. Kadınlarımızın ekonomideki yerini güçlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Haziran ayı sonu itibarıyla esnaf ve sanatkâr kadın sayısı 318 bin 154’e yükselirken, geçen yıl esnaf sayısı yaklaşık 25 bin arttı.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı Verileri TR 02.07.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan